Warner Music sluit exclusieve overeenkomst met The Dolly Dots

24-04-2007 @ 17:11

Warner Music Benelux heeft een exclusieve overeenkomst met the Dolly Dots gesloten voor de opnamen en exploitatie van de langverwachte reünieconcerten die zullen plaatsvinden op 25, 26 en 27 mei a.s. in Ahoy te Rotterdam.
Warner Music zal eind juni de concerten op cd/dvd en via online en mobiele platformen uitbrengen. Ook zal de gehele Dolly Dots catalogus beschikbaar gemaakt worden voor digitale distributie, zowel online als mobiel. In oktober zal Warner Music de ‘Ultieme Dolly Dots Box-Set’ uitbrengen die naast het reünieconcert en de Greatest Hits tevens een grote hoeveelheid niet eerder uitgebracht audio- en videomateriaal zal bevatten. The Dolly Dots releases zullen uiteraard vergezeld gaan van een enorme multigefaseerde marketingcampagne die zal doorlopen tot eind 2007.
Martin Jessurun, President van Warner Music Benelux:
Het is geweldig om zo nauw betrokken te zijn bij deze nieuwe fase in de carrière van the Dolly Dots. Deze unieke opnamen van deze getalenteerde artiesten zullen perfect aantonen dat we uitstekend in staat zijn om content van lokale acts te verwerven, te ontwikkelen en te exploiteren naast dat van Warner Music’s eersteklas internationale artiesten”.
The Dolly Dots zijn in 1979 door Warner Music (toen WEA Records) geformeerd en de groep was vanaf het prille begin een succes. De eerste single ´(Tell It All About) Boys’ was meteen een hit en haalde in juli 1979 de 9e plaats in de Nederlandse Top 40. Het was het begin van een lange reeks hits in zowel de Benelux als in tal van andere landen. In Nederland heeft de groep meer dan 250.000 en in Japan zelfs meer dan een half miljoen albums verkocht.
The Dolly Dots, die tussen 1979 en 1987 maar liefst 24 hits in Nederland hadden, zijn recentelijk, na 20 jaar, bijeen gekomen voor een éénmalig optreden bij ‘De Vrienden Van Amstel Live’. Na het enorme succes van dit optreden heeft de groep besloten een reünieconcert te geven. De kaarten voor het aangekondigde concert waren in minder dan een dag uitverkocht waarop onmiddellijk twee extra concerten zijn toegevoegd. Slechts een beperkt aantal kaarten voor het 3e concert is op dit moment nog beschikbaar.
Angela Groothuizen, lid van the Dolly Dots:
Gedurende de laatste 20 jaar is er geen dag voorbij gegaan dat we niet gevraagd zijn: “Gaan jullie ooit weer samen optreden?”. Dit is het moment en we gaan het nog één laatste keer doen. We hebben nu al enorm veel lol en we zijn zelfs beter dan ooit! Dit wordt het beste dat we ooit gedaan hebben. Dat onze oude platenmaatschappij ons benaderd heeft en weer met ons gaat samenwerken is ook fantastisch”.
Voor meer informatie, bezoek www.dollydots.nl