HER NAME IS: DENNIS !

10-04-2007 @ 14:45

Dennis is de artiestennaam van Denise van Donselaar. Ze is de dochter van producer Rob van Donselaar. Rob speelde onder andere in de legendarische groep the Bintangs, verder o.a. in Vitesse, One Two en the Oscar Benton Blues Band. Ook is Rob eigenaar van de Zeezicht studio in Spaarnwoude. Daarnaast is hij producer van o.a. Rowwen Hèze, Skik, Kirsten, Abel, Guus Meeuwis en Marcel de Groot.

Dennis komt uit Haarlem en debuteert dezer dagen met het album "Her Name Is Dennis".
Op haar 10e start ze met zingen, piano- en danslessen en richt haar eigen band op. Ze heeft jarenlang in New York gewerkt met kinderen in achterstandswijken. Die ervaring heeft haar een andere kijk op het leven gegeven. Kort na terugkomst in Nederland krijgt ze een ernstig auto-ongeluk en besluit ze na haar revalidatie zich volledig op een carrière in de muziek te richten.
Veel ervaring doet ze op als achtergrondzangeres zowel in de studio (o.a. Rowwen Heze), als ook live o.a. bij de concerten van Guus Meeuwis in 2006 in het Philips stadion in Eindhoven.
Onder haar artiestennaam Dennis werkt ze in Stockholm samen met de Finse producer Mikko Paavola in diens studio aan songmateriaal. In 2006 wordt Dennis gelanceerd met haar eerste single "No Can Do", de voorloper van haar debuutalbum "Her Name Is Dennis". Het album bevat een mix van rock, pop, dance en soul, geïnspireerd door onder meer zangeressen Nelly Furtado, Pink, Gwen Stefani, Dinah Washington en Bonnie Raitt. In oktober 2006 wint ze een Essent Award.
De nieuwe en tweede single van haar album is "Today" en gaat haar doorbraak worden in Nederland.