Gemertse band wint finale Dommelsch Clash of the Cover Bands

01-04-2007 @ 14:11


The Blues Brothers & Band heeft zaterdag 31 maart jl. na een spetterende finale van Dommelsch Clash of the Cover Bands de ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2006’ in de wacht gesleept. Nu mag deze band zich ‘De Beste Coverband van Nederland’ noemen. Een jury van 12 deskundigen koos de Gemertse band als beste uit in totaal acht finalisten. Het publiek mocht in het uitverkochte Stadion de Vechtsebanen in Utrecht de publieksprijs bepalen die is gewonnen door Rattlesnake Shake uit Oss.
De vakjury, met daarin bekende namen uit de muziekwereld zoals o.a. top-producer Rob Bolland en Alides Hidding (Time Bandits) stonden voor de moeilijke taak een keus te maken uit de acht finalisten die ieder een uitstekende act ten gehore brachten met covers van nationale en internationale artiesten uit diverse genres:
-Surprise: 6-mans All-round coverband uit Hoogeveen
-Garlic: 8-mans Allround coverband uit Leiden
-Boulevard: 7-mans Top-100 coverband uit Leeuwarden
-Purple Rainbow: 5-mans Deep Purple/Rainbow tribute uit Maassluis
-KéOss: 7-mans Pop, Rock, Funk coverband uit Oss
-Rattlesnake Shake: 5-mans Rock coverband uit Oss
-Kaas: 11-mans Nederpop coverband uit Roosendaal
-The Blues Brothers & Band: 12-mans Blues Brothers tribute uit Gemert
‘The Clash 2006’ bestond uit 124 voorronden, waarvoor ruim 1600 bands zich hadden ingeschreven maar uiteindelijk 250 bands werden geselecteerd, die in totaal ruim 50.000 bezoekers trokken.

Technische perfect en visueel heel boeiend”, aldus Rob Bolland. De reactie van The Blues Brothers op het winnen van de Award luidde: “Marvelous!! Our mission from god is completed.”
Met het winnen van de ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Award’ kan The Blues Brothers & Band ook rekenen op verdere ondersteuning van de organisatie op weg naar roem: zo zal er een CD single met videoclip worden opgenomen, krijgt de band een DVD contract aangeboden inclusief airplay en distributie en wordt een professionele fotosessie van de band gemaakt.

Publiekswinnaar 2006
Het uitzinnige publiek tijdens de finale in Utrecht koos Rattlesnake Shake als publiekswinnaar die daarvoor de ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Public’s Favorite Award 2006’ mocht ontvangen.
De vijf Osse rockers: "Super, kicken, wat een mega-succes!!! Wij willen al onze fans bedanken voor hun steun het afgelopen jaar. Zonder hen hadden wij hier nu niet gestaan!”

Bijzondere Dommelsch Clash of the Cover Bands Awards

Naast de awards voor winnende band en publieksfavoriet zijn ook de volgende awards uitgereikt, die een bijzonder tintje kregen omdat ze tijdens de finale live geschilderd zijn door action painter Henk van Veen.
· Melanie Tuasuun van Surprise: Beste Vocalist(e) 2006
· Bas de Groot van Kaas: Beste Gitarist 2006
· Rolf Tanger van Surprise: Beste Bassist 2006
· Joris de Bont van The Blues Brothers & Band: Beste Drummer 2006
· Mark Kuijpers van The Blues Brothers & Band: Beste Toetsenist 2006
· ‘The Clash Hitlijst Award 2006’ is gewonnen door The Party Solution met hun no. 1-hit ‘Help’.

Podium voor alle finalisten
Naast de awards voor The Blues Brothers & Band en Rattlesnake Shake is er voor alle finalisten een beloning in de vorm van een podiumplaats bij ‘Dommelsch Live Bookings’. Dit initiatief van de bierbrouwer houdt in dat vanaf heden alle acht de bands door Dommelsch horecarelaties via www.dommelschlivebookings.nl geboekt kunnen worden in café, club of bij een evenement. Daarnaast zullen de finalisten het komende seizoen gaan toeren langs poppodia en muziekevenementen van Dommelsch.

Dommelsch Clash of the Coverbands DVD ‘Live on Stage in Paradiso 2006’
Op het eind van de finale kregen alle finalisten uit handen van organisator, initiatiefnemer en producer John Van den Borne de eerste exemplaren van de Dommelsch Clash of the Cover Bands DVD uitgereikt. Op deze DVD staan nummers van alle 16 bands die in februari jl. hebben opgetreden tijdens de landelijke halve finales van Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006 in een uitverkocht Paradiso. “Als je ziet en hoort wat voor nummers er op de DVD staan en met wat voor een mega goede bands we hier te maken hebben, dan sta je echt versteld”, aldus Giel Beelen die samen met Annemieke Schollaardt de finale in Utrecht presenteerde. De DVD is onder andere te koop via www.dommelschclash.nl en Free Record Shop.

Opbrengst veiling bijzondere gitaar voor Stichting Zwerfjongeren Nederland
Action painter Henk Veen heeft voor de finale van Dommelsch Clash of the Cover Bands niet alleen de awards, maar ook een bijzondere gitaar bewerkt waarop alle originele Wild Romance muzikanten en Herman Brood manager Koos van Dijk hun handtekening hebben gezet. (Wild Romance: Danny Lademacher, Cees Meerman, Ivo Severijns, Guz Genser, Otto Cooymans, David Hollesteller en de Bombita’s). Deze gitaar werd door Dommelsch Clash of the Cover Bands beschikbaar gesteld om te veilen voor een goed doel: Stichting Zwerfjongeren Nederland. Deze stichting trekt zich het lot aan van de meer dan 5000 dak- en thuisloze jongeren in ons land.
Via de website www.dommelschclash.nl kon de afgelopen maanden geboden worden op deze bijzondere gitaar die voor 475 Euro eigendom werd van Museum RockArt Gallerie in Hoek van Holland. Dhr. Schut, initiatiefnemer van het museum, was tijdens de finale als VIP aanwezig om de gitaar in ontvangst te nemen. “Deze gitaar krijgt een mooie plaats tussen de ruim 70.000 Rock-items in ons museum.

Voorrondes Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007 gestart
De inschrijvingen voor ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007’ zijn alweer begonnen. Coverbands kunnen zich inschrijven via www.dommelschclash.nl.

Kijk voor data, informatie en foto’s op www.dommelschclash.nl .