BOSPOP 2007 MET O.A. JOHN FOGERTY, JOE COCKER, GARY MOORE, PAUL RODGERS EN THE WATERBOYS

14-03-2007 @ 17:21

Naast de reeds aangekondigde artiesten John Fogerty, Paul Rodgers & Band, Kim Wilde, Joe Bonamassa en Angelo Kelly & Band, zijn er nog 12 namen toevoegen aan het fijne programma van Bospop 2007. Niemand minder dan Gary Moore, Joe Cocker, The Waterboys, Bløf, Blondie, The Scene, Venice, Joe Bonamassa, John Mayall, Marc Ford, The Yayhoos en Blowbeat maken ook hun opwachting op Bospop 2007. Bospop vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli in Sportpark Boshoven te Weert. De voorverkoop van Bospop 2007 begint zaterdag 17 maart om 11.00 uur.

Op zaterdag 7 juli sluit Joe Cocker het programma af op het hoofdpodium van Bospop. Hoewel Joe Cocker niet meer zo hard gaat als vroeger, is deze legende er nog altijd en blijven zijn live-optredens erg vermakelijk. Net zoals de concerten van Deborah Harry, beter bekend als Blondie. Ook deze hitgevoelige dame staat op 7 juli op de planken in Weert en zal hitsingle 'Denise' uit 1978 zeker niet overslaan. Een grenzeloze band als Bløf mag natuurlijk niet ontbreken op Bospop. Voor het laatste album 'Umoja' reisde Bløf de hele wereld rond. Door de vele verschillende muziekinvloeden en instrumenten is het een uniek album geworden, wat je ook terug hoort in hun shows. In 2002 maakte zanger Thé Lau bekend te stoppen met zijn band The Scene. Na een pauze van vijf jaar is de band sinds een maand weer terug! Geen nieuwe nummers, maar lekker meezingen met 'Blauw', 'Rigoreus', en 'Iedereen is van de Wereld' op Bospop 2007.
Nadat hij onder andere gespeeld had in Thin Lizzy, Colosseum II en Skid Row, bracht Gary Moore in 1973 zijn eerste solo-album uit. Zijn meest bekende nummer is 'Still Got The Blues'. Op zondag 8 juli is de Bospop bezoeker getuige van deze en meer klassiekers van Gary Moore. Na een geslaagde show op Bospop 2006, reizen The Waterboys in 2007 gewoon weer af naar Weert. In april verschijnt het nieuwe album getiteld 'Book of Lighting' en tijdens de tour die hiermee gepaard gaat mogen ze Bospop natuurlijk niet vergeten. Ook Venice speelde al meerdere edities op Bospop en is na vijf jaar afwezigheid in Weert weer van de partij. 'Keep the blues alive for many years to come' is het credo van de bijna 75-jarige John Mayall. Aan pensioen moet hij nog lang niet denken. Gelukkig maar, anders zouden we deze legende samen met zijn 'Bluesbreakers' niet kunnen aanschouwen op Bospop 2007.
Bospop geldt al jaren als één van de gezelligste festivals van Nederland. Het programma speelt zich af gedurende twee dagen, op twee podia. Ook is er een festivalcamping, een nachtcafé en een sfeervolle festivalmarkt. Op de vernieuwde website www.bospop.nl is alle informatie te vinden over de artiesten, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival. Tevens staan er een routebeschrijving en foto's op.   
Voor meer informatie over Bospop: www.bospop.nl

BOSPOP 2007
Zaterdag 7 & Zondag 8 juli 2007
Sportpark Boshoven, Weert
Passepartout: €100 (2 dagen festival), Dagkaart Zaterdag: €55, Dagkaart Zondag: €59 (prijzen zijn excl. servicekosten).
Op beide festivaldagen gaan de deuren open om 11.00 uur en begint het programma om 12.00 uur.