DVD + CD NEIL YOUNG: "LIVE AT MASSEY HALL"

20-02-2007 @ 16:02

Neil Young, wiens werk met o.a. Buffalo Springfield, Crazy Horse en de legendarische supergroep Crosby, Stills, Nash & Young hem tot wereldster maakte, tekent op 19 januari 1971 voor een opmerkelijk solo-optreden in de Massey Hall in zijn geboortestad Toronto, Canada.
LIVE AT MASSEY HALL (in CD en CD/DVD versie) komt uit op 9 maart as. en vertoont een opzienbarend concert uit 1971 dat Neil Young presenteert als onvermoeibaar artiest in grootse vorm. Onbegrijpelijk dat hij destijds het uitbrengen van het concert tegenhield – en dat nu ook toegeeft. “Dave Briggs, mijn producer, vond het Massey Hall-optreden grandioos, wilde het zo snel mogelijk op de markt brengen. Maar ik wilde dat eerst mijn album ‘Harvest’ zou uitkomen. Na het terugluisteren van de Massey-opnamen heb ik mijn mening drastisch herzien”, aldus Young.
Neil Young speelt in de Massey Hall veel van zijn bekende songs zoals “Down By The River”, “Ohio”, en “I Am A Child” en doorkruist hiermee, tot groot enthousiasme van het publiek, folk / rock en country. Ook presenteert hij een aantal nieuwe songs die later een plaats zouden krijgen op het in 1972 uitgebrachte album Harvest. Op Harvest zijn “Old Man”, “The Needle And The Damage Done” en zijn latere wereldhit en klassieker “Heart Of Gold” te vinden.
LIVE AT MASSEY HALL is het tweede album in de Performance-serie met hoogtepunten uit de Neil Young -archieven waarvan Live At The Fillmore East vorig jaar werd uitgebracht.                         CD/DVD Release 9 maart 2007 (warner music)