NIEUWE SERIE AVATAR VAN START BIJ NICKELODEON

19-02-2007 @ 17:03

 
Avatar
Na het succesvolle eerste seizoen keert Avatar terug. In deze superspannende serie draait alles om de vier volken die ooit op aarde leefden; Vuur, Aarde, Lucht en Water.
Een hele tijd geleden……….was de macht over de wereld verdeeld over 4 grote naties; Aarde, Vuur, Water en Lucht. Elke natie had een eigen groep mensen die leiding gaf en controle hadden over de kracht van hun natie. De machtigste op aarde is de Avatar. Dit is de vertegenwoordiging van de geest van de aarde in menselijke vorm. Er is maar één Avatar, die zichzelf reïncarneert door de eeuwen heen. De Avatar heeft controle over zowel Aarde, Vuur, Water en Lucht.
Toen de heersende Avatar stierf, raakte de wereld uit balans. De vuur natie grijpt zijn kans en opent de aanval met het doel om de naties van de Aarde, Lucht en het Water te vernietigen.
De wereld wordt gedurende 100 jaar gedomineerd door de Vuur natie. In tijd van oorlog leven een jong meisje en haar broer op de zuidpool. Op een dag doen zij een geweldige ontdekking! Ze vinden een jongen van 12 jaar die al 100 jaar in een ijsberg vast zat. Het overheersende vuur zorgt er voor dat het ijs smelt. Gek genoeg heeft hij het overleefd. Als hij hongerig wakker wordt op zoek naar eten en avontuur stelt hij zichzelf voor als de Avatar. Lukt het dit kind om het lot van de wereld te veranderen en de wereld weer in balans te brengen? Zal de Avatar vrede brengen?
"Nickelodeon’s ’Avatar’ has come out of nowhere to become one of the hottest kids shows on TV."
New York Post
Avatar seizoen 2 is te zien vanaf 14 februari iedere woensdag om 17:10 uur op Nickelodeon

Karakter omschrijvingen :  Avatar
Avatar Aang
Aang is geen gewone van twaalf jaar, hij is de Avatar en dus de uitverkorene die de Aarde moet redden van de Vuur Natie. In het begint voelt Aang helemaal niets voor deze belangrijke rol die voor hem is weggelegd, hij gaat liever op avontuur.

Katara
Katara is een vastberaden en standvastig meisje. De taak van Aang om de wereld te redden ziet ze ook een beetje als haar verantwoordelijkheid: tenslotte hebben zij en haar broer Aang gevonden.

Sokka
Sokka is de grote broer van Katara maar lijkt helemaal niet op zijn zusje. Hij is erg eigenwijs en net als veel tieners overtuigd van zijn eigen genialiteit. Hij zou een goede krijger kunnen zijn als hij zijn krachten effectiever zou gebruiken.

Momo
Momo, een heel grappig beestje met lange oren, is Aang’s huisdier. Hij is voor Aang en zijn vrienden van grote waarde op hun reis omdat hij beschikt over een uitstekend ruik- en hoorvermogen.

Prins Zuko
Prins Zuko is zestien jaar, moedig, sterk en een grote bullebak. Deze eigenschappen, die van hem een goede krijger maken, zijn precies dezelfde eigenschappen die er toe hebben geleidt dat hij twee jaar terug verbannen is uit de Vuur Natie.

Appa
Appa is een grote sterke vliegende bizon die Aang overal naar toe brengt.

Koning Ozai
Als heerser van de Vuur Natie is hij vast besloten om dit jaar de strijd, die zijn grootvader honderd jaar geleden begon, te winnen. Zijn uiteindelijke doel is om de macht Vuur Natie uit te breiden zodat er uiteindelijk een groot rijk is waar hij over heerst.

Admiraal Zhao
Admiraal Zhao is door Koning Orzai persoonlijk benoemd tot admiraal en heeft de leiding over de jacht naar de Avatar.