U-niq en Racoon leveren titelsongs Nederlandse speelfilm Kicks

07-02-2007 @ 15:43

Het nummer 'Close your eyes' van Racoon wordt één van de titelsongs van de nieuwe Nederlandse speelfilm Kicks, van Albert ter Heerdt.
Daarnaast liet rapper U-niq zich inspireren door de film en schreef speciaal hiervoor het nummer 'Geen verschil', dat hij samen met rapper Feis en zangeres Yootha vertolkt.
Het nummer 'Close your Eyes' zit onder de aftiteling van de film. 'Geen verschil' zit in de film zelf. Van beide nummers wordt een videoclip gemaakt met daarin beelden uit de film. De opnames van de videoclip 'Geen verschil' vinden vandaag plaats. De clip is voor het eerst te zien op 13 februari in het programma Re-Action van TMF.
U-niq is dan ook te gast in de uitzending. Vanaf 26 februari brengt platenlabel Top Notch 'Geen verschil' uit.
De clip van 'Close your eyes' zal rond release van de film via o.a. de muziekzenders te zien zijn. Het nummer is digitaal uitgebracht door PIAS.
Het komt niet vaak voor dat 2 artiesten voor een dergelijk uiteenlopend publiek beide een titelsong leveren voor een film. In dit geval is de keuze bewust gemaakt omdat Kicks verschillende groepen aanspreekt. Het nummer van U-niq feat.Yootha en Feis richt zich op een jongere publiek, dat eerder ging naar Shouf Shouf Habibi! van dezelfde regisseur en Het Schnitzelparadijs. Het nummer van Racoon zou met name een iets oudere groep moeten attenderen op de film.

Independent Films brengt Kicks vanaf 1 maart uit in de Nederlandse bioscopen.