Tito Paris live in Nederland

30-01-2007 @ 15:09

De prins van de Kaapverdiaanse muziek Tito Paris speelt binnenkort live in Nederland!
De gitarist, bassist, componist en zanger uit Kaap Verdië is vanaf 27 februari in Nederland.
Terwijl zijn nieuwe album Acústico (World Connection) eind februari gelanceerd wordt, speelt Paris zijn nieuwe werk in drie muziekhuizen in ons land. Op 27 februari staat hij met zijn band in de Utrechtse Vredenburg, op 1 maart in het Muziekgebouw aan t IJ in Amsterdam en op 3 maart in Theater Zuidplein in Rotterdam.
Live is Tito Paris een charmante verschijning en maakt hij de sensualiteit van Kaap Verdië tastbaar. Zijn concerten bruisen van energie en warme ritmes. Morna’s, coladeira’s en funanas uit de Kaapverdische eilandenarchipel van Cesária Évora. Tito Paris werkte samen met de grondleggers van de tegenwoordige Kaapverdische muziek: Cesária Évora en Bana, maar ook met de Portugese zanger Rui Veloso. Inmiddels is hij wereldwijd een veelgevraagd muzikant.
Zo toerde hij van Oslo tot New York en van Louisiana tot Parijs. Tito was onlangs speciale gast bij fadozangeres Mariza tijdens haar concert in de Royal Albert Hall waarover de pers schreef: “best of all was the all-too-brief appearance by the dapper Cape Verdean Tito Paris,  who joined Mariza for a little morna duet, followed by a stunning version of Sodade” The Times UK.