KEMPI: SUPERTALENT

30-01-2007 @ 15:03

Door de onuitputtelijke stroom aan muzikale wapenfeiten in het westen en oosten van het land zou je bijna vergeten dat het ooit zo productieve zuiden ook vandaag de dag nog spraakmakende talenten voortbrengt. In de luwte wordt er de afgelopen tijd namelijk druk bijgeschaafd aan een jonge ruwe diamant uit de straten van Eindhoven: Kempi.
De pas negentienjarige Kempi heeft zijn wortels liggen in de Nederlandse Antillen en groeide op in de lichtstad als middelste van maar liefst zeven kinderen. In een huis met vier broers, twee zussen en zijn moeder kwam hij er al snel achter dat er meer hongerige monden dan lepels eten in huis waren en alle mogelijkheden uit moest buiten die hielpen om voor zichzelf te zorgen. Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat hij al snel in aanraking komt met justitie, van de laatste jaren zat de Kemp evenlang achter tralies als dat hij op vrije voeten liep. Logischerwijs is zijn zicht met de dag scherper gericht op uitwegen die hem uit zijn situatie kunnen halen.
Dat die uitweg misschien wel te bereiken is middels één van zijn hobbies, rappen, komt dan nog niet in hem op. Beïnvloed door mannen als 2Pac, Lil Wayne en Duvel pent hij met regelmaat neer wat hij meemaakt en om zich heen ziet, maar echt serieus is de 'Gramma Boy' nog niet met hiphop bezig. Pas na een show met zijn toenmalige crew Drama (een mengelmoes van nationaliteiten rappend in het Nederlands, Engels, Surinaams en Papiaments) beseft hij dat deze hobby wel eens zijn redding kan worden. Er worden wat nummers opgenomen en op het internet tentoongesteld, de respons is onwerkelijk. Plotseling is hij, voor zijn omgeving, getransformeerd van die hosselaar op straat naar die rapper uit Brabant Zuid-Oost. Met hulp van DJ One-2 van de SpinMasters wordt een eerste mixtape in elkaar gezet, die tot ieders verbazing uiteindelijk meer dan het bizarre aantal van dertigduizend keer wordt gedownload.
De track Zoveel Stress, al maandenlang op eenzame hoogte te vinden in de Luvmusic.nl charts en onder de loep genomen door State Magazine en tevens regelmatig gedraaid in toonaangevende hiphopradioshows, doet de rest. Het is de definitieve bevestiging dat deze hossel ergens toe aan het leiden is. Kempi zelf is verguld dat de bekroning van die hossel komt in de vorm van een TopNotch conract. "Te lauw" is zijn reactie op de huidige ontwikkelingen. De uitzichtloze situatie maakt plaats voor een nieuwe fase in zijn korte maar hectische leven. "Ik hoef niet meer te hosselen op straat nu. Ik ben vooral blij dat mensen kunnen zien dat iemand van de straat het kan maken. En dan niet iemand die alleen dingen heeft gehoord, maar iemand die heeft vastgezeten en genoeg heeft meegemaakt."
De keiharde recht-voor-je-raap-raps gecombineerd met Kempi's aanleg om melodieuze, treffende refreinen te creëren maken de Brabander een zeer interessante nieuwe aanwinst voor TopNotch en een verfrissing voor de hele Nederlandse hiphopwereld. Ga ju met du Kempi mee?
bron: www.topnotch.nl