THE FRATELLIS NAAR NEDERLAND, DEBUUT ALBUM "COSTELLO MUSIC"

07-12-2006 @ 17:10

Zet vast in je agenda: 29 januari 2007. Feest in de Melkweg met dé sensatie uit de UK: The Fratellis (met Barry Fratelli op bas, Mince Fratelli op drums en Jon Fratelli op zang/gitaar - en nee er is geen sprake van een echte bloedband).

Barry Fratelli (Glasgow, 1979) (gitaar), Mince Fratelli (Paisley, 1983) (drums), Jon Fratelli (Glasgow, 1979) zijn nog maar kort bezig als band (2005). Hun debuut 'Costello Music' kwam 12 weken geleden op nummer 2 binnen in de Engeland. Eerder verscheen in april 2006 een EP getiteld "The Fratellis Debut EP", daarna kwamen de singles "Henrietta" uit in juni, "Chelsea Dagger" (augustus) en hun album "Costello Music" in september 2006. Recent verscheen 'Whistle for the choir" op single in Engeland. In Nederland komt binnenkort 'Chelsea Dagger" op single uit.
Ondanks dat het kleine aantal optredens van de groep nog beperkt is, heeft The Fratellis al een behoorlijke schare fans. Er zijn verschillende verhalen over de bandnaam. In eerste instantie werd gedacht dat de band uit broers bestond. Later werd gedacht dat ze de bandnaam uit de film The Goonies uit 1985 hadden gehaald (de band heeft dit zelf op 9 september 2006 ontkend bij de Jonathan Ross Show op BBC). In een recent interview in de Britse krant The Sun zou de band hebben verklaard dat de naam afkomstig is van bassist Barry. Fratelli is zijn officiele naam en de andere bandleden hebben deze achternaam overgenomen als pseudoniem. Volgens de Britse top of the pops is de band bij elkaar gekomen door advertenties te plaatsen in een plaatselijke platenwinkel.
www.thefratellis.com/

Ook in Nederland ontving het debuutalbum al een aantal lovende recensies in de immer oplettende Nederlandse pers:

-3voor12 online: Album van de week

"The Fratellis zullen de komende tijd voor dit album iedere prijs in de wacht slepen waar Brit en Award ingebeiteld zijn [...]een popmonument"

-NRC Handelsblad CD van de week ****
"Alle dertien tracks klinken als perfect vormgegeven popsongs met niet te ontlopen refreinen en een levendige ruwheid in de uitwerking"

-Nieuwe Revu CD van de week *****
"Hoe is het in vredesnaam mogelijk om met dertien zulke triomfantelijke en geweldige gitaarsongs te debuteren [...] Costello Music heeft precies wat je van een debuutplaat wenst: de gekte van een kudde koeien die na maandenlange opsluiting in een stal in een wei wordt losgelaten
De afgelopen maanden zijn The Fratellis in zijn geheel 'geclaimed' door onze Engelse collega's, vanwege het succes dat het album daar ten deel viel. Maar nu zijn wij aan de beurt!!
Op 19 januari brengen we de single 'Chelsea Dagger' uit, en 'Costello Music' krijgt in januari een parmantige re-release. The Fratellis zijn beschikbaar voor phoners (mocht je iets over de band willen publiceren naar aanleiding van hun concert in de Melkweg), en doen tevens face to face interviews op de 29e in Amsterdam. Mis ze niet!

(universal music)