BLØF DOET FANS GRATIS ALBUM CADEAU

01-12-2006 @ 19:07

Vanaf 1 december kunnen bezitters van de BLØF-CD UMOJA gratis het album ‘BLØF XXS’ downloaden. Het is een volwaardig album met 12 niet eerder uitgebrachte live tracks die zijn opgenomen tijdens de derde theatertour van BLØF in 2005. Het album is in drie delen te downloaden en het officiële cd-boekje wordt er digitaal bijgeleverd.  Dit bijzondere project is een cadeautje van de bandleden aan alle mensen die hun laatste album UMOJA hebben gekocht of nog gaan kopen.
BLØF  XXS’ is alleen te downloaden via het exclusieve Opendisc®-gedeelte van de website www.umoja.nl. Je bereikt Opendisc® door de UMOJA cd in je computer te stoppen.
Muziek wordt steeds verder gedigitaliseerd en fans en liefhebbers maken hier steeds meer gebruik van. Al surfend kunnen ze precies die liedjes of uitvoeringen (legaal) downloaden die ze graag willen hebben. Opendisc® biedt BLØF en andere artiesten een ideale mogelijkheid om persoonlijk contact te houden met hun fans. Zo waren eerder dit jaar op UMOJA Opendisc® persoonlijke reisverslagen te lezen van de bandleden en werd een muziekinstrument weggegeven dat de band persoonlijk van een van de reizen had meegenomen. Maar ook heeft BLØF via Opendisc® al meerdere bijzondere uitvoeringen van nummers (zoals demo’s en live versies) gratis ter download aangeboden.
UMOJA Opendisc® is in korte tijd uitgegroeid tot een soort community waar liefhebbers van BLØF altijd iets extra’s vinden.
De fanclub van de band heeft zichzelf inmiddels opgeheven omdat men van mening is dat vrijwel alle extra’s voor de fans online te vinden zijn. BLØF vindt dat zelf ook en zal in de toekomst meer en meer de nadruk gaan leggen op contact met fans via het internet. Opendisc® zal daarbij een belangrijke rol spelen.
BLØF is een van de eerste bands ter wereld die gebruik maakt van de Opendisc®-mogelijkheden. Dat een band een compleet album weggeeft via Opendisc® is dan ook nog niet eerder gebeurd.
Inmiddels volgen steeds meer (internationale) artiesten het voorbeeld van de band. Zo besloot Robbie Williams een Opendisc®-gedeelte aan zijn nieuwe album RUDEBOX toe te voegen nadat hij een exemplaar van UMOJA in handen had gekregen.
www.umoja.nl

Het ontstaan van ‘BLØF XXS
De band legt in het cd-boekje zelf uit hoe ‘BLØF XXS’ is ontstaan. “In februari 2005 begonnen we aan onze derde theatertournee. Dat hadden we sinds het overlijden van Chris niet meer gedaan. Chris overleed tijdens onze tweede theatertournee en dat had de theatersfeer voor ons besmet. Maar gaandeweg groeiden we daar overheen en begon met name Paskal steeds sterker de behoefte te voelen om het theater weer in te gaan. Voor een zanger heel begrijpelijk: in het theater hoef je niet te schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. Ook de rest van de band kreeg er zin in: liedjes terugbrengen tot hun essentie, andere arrangementen en instrumenten gebruiken, en niet in de laatste plaats de verstilling en een aandachtig publiek.
We maakten geluidsopnames van twee theaterconcerten. Op 16 februari 2005 in het Chassétheater in Breda, één van de grootste theaters op de speellijst, en op 28 februari 2005 in de Kleine Komedie in Amsterdam, met 501 stoelen één van de allerkleinste theaters op diezelfde lijst. Behalve ‘Opstand’, dat als extra track op de single van ‘Aanzoek Zonder Ringen’ terechtkwam is er tot op heden niets van deze opnames uitgebracht. Wij vonden dat erg jammer, en daarom zijn we blij dat we met Opendisc®   een manier gevonden hebben om ze toch nog openbaar te maken. En gratis, als cadeautje aan diegenen die ons album UMOJA hebben gekocht.

Opendisc®
Het Opendisc® systeem dat aan het album UMOJA is verbonden, geeft dus een meerwaarde aan het kopen van fysieke cd’s. Tegelijkertijd geeft deze technologie artiesten de kans persoonlijk contact met hun fans te onderhouden. Je bereikt het Opendisc®-gedeelte door naar de UMOJA-website te gaan en een exemplaar van het album in je computer te stoppen. Het cd-schijfje is op die manier de sleutel tot de vele extra’s. Zodra er nieuwe content op de site staat, krijg je als Opendisc®-gebruiker hier bericht van. Zo blijven fans en liefhebbers van BLØF steeds op de hoogte van alles wat de band doet, en krijgen ze er bovendien foto’s, filmpjes en gratis downloads bij.
Zie ook: www.opendisc.net

Het BLØF-album UMOJA dat maart van dit jaar uitkwam, is een muzikale ontdekkingsreis. UMOJA betekent in het Swahili: eenheid, saamhorigheid en eenwording. Met die gedachte in het achterhoofd reisde BLØF 2 jaar lang over de hele wereld, om muziek te maken met artiesten in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa.
UMOJA werd bekroond met dubbel platina en is één van de best verkochte album van 2006. Het album bevat onder meer de nummer 1 hit AANZOEK ZONDER RINGEN, HEMINGWAY, MENS en de huidige single EEN MANIER OM THUIS TE KOMEN. Deze laatste single heeft als dubbele a-kant het nummer REGEN dat onlangs tijdens “de 14e reis” in Marrakech, Marokko werd opgenomen. De bijbehorende videoclip is exclusief te bekijken op Opendisc®-gedeelte van de UMOJA-site.