ZWARE AANRADERS WEEK 48

27-11-2006 @ 22:43

door Sicco Roukema

Hainloose "Burden State"
(electrohash / sonic rendezvous)
De Duitse stoner doet het in zijn geheel niet slecht de laatste tijd. Bands als Float en Dessert Sun borrelen lekker vanuit de ondergrond op en van de week ontving ik het tweede album van Hainloose uit München. Dit trio houdt het tempo er vaker in dan dat ze de boel laten grooven en klinkt derhalve als een vuige jaren 70 hardrock band. Een beetje als Mountain, ook omdat ze zich niet schamen om een standaard blues schema hier en daar er tussen te gooien. Zanger / gitarist Haris heeft een goeie strot voor dit genre. Al met al geen memorabel album, maar het luistert allemaal wel lekker weg.

The Spookshow "Psychosexual chapter 1"
(wolverine Records/ Sonic Rendezvous)
The Spookshow uit Zweden komt uit op het Duitse punklabel Wolverine Records. Dit gezelschap onder leiding van de  kleine frontvrouw Miss Behave grossiert in onweerstaanbare poppunk met comic horrorteksten en doet veel denken aan de Misfits en de Horrorpops. Miss Behave heeft een zeer prettige stem en schudt het ene puike refrein na het andere uit haar mouw (die overigens wel veel aan die van Glen Danzig doen denken). Wie diepgang zoekt kan deze plaat resoluut overslaan, wie van wegwerpbubblegum punk houdt heeft er een nieuwe leuke band bij.

Kreator "Enemy Of God Revisited" (DVD)
Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste Kreator plaat kocht. Al mijn vrienden vonden het een Slayer ripp off, maar ik vond ze cool en de hoes ook. Maar ik moest toegeven dat ze wel klonken als Slayer en niet zo innovatief klonken als Destruction. Nooit gedacht toen dat ze zo groot zouden worden en ook nog een paar essentiële albums af zouden leveren. Nu heb ik de fraaie dvd in handen (alhoewel ik heb de gestripte promo in handen). Absolute must voor de liefhebber met een Wacken open air show, Rockpalast, video clips, een making of , bonus cd (Enemy Of God met extra tracks) Ongelofelijk mooi pakket natuurlijk met schitterend artwork. Die Kreator, heb ik ze toch maar ooit ontdekt…
Hieronder een link waar je wat kunt zien van de dvd
http://www.spv.de/eng/kreator/

Sleepy Time Gorilla "Museum"
(osmose)
Deze band gaat vaker richting Mr Bungle dan naar andere vormen van Rock. Hele rare experimentele klanken. Soms fluisterend, dan weer keihard. Met piano, harmonie vocalen of met gekrijs. Sleepy Time Gorilla vergt veel van de luisteraar en verkent grenzen. Soms lijkt het bijna klassiek of operette. Origineel en intrigerend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: