Theo Maassen en Sara Kroos winnen cabaretprijzen

19-11-2006 @ 21:32

Theo Maassen en Sara Kroos hebben 19 november beiden een cabaretprijs gewonnen: de Poelifinario en de Neerlands Hoop. Dat meldt de jury van de VSCD Cabaretprijzen. Dat heeft de jury van de VSCD Cabaretprijzen bekendgemaakt. Maassen ontving voor 'Tegen beter weten in' de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen, de Poelifinario. Sara Kroos won met 'Zoetgevooisd' de Neerlands Hoop, de prijs bestemd voor een cabaretier met een opvallend programma of een opvallende ontwikkeling.  

Maassen wordt geprezen om zijn scherpe behandeling van de tijdgeest. "Zijn originele invalshoeken, zijn doordachte visies, zijn grote grapdichtheid, zijn perfecte timing en zijn overtuigende podiumbeheersing maken 'Tegen beter weten in' tot een haast superieur programma", schrijft de jury. "Theo Maassen bewijst te behoren tot de grootste namen die het Nederlandse cabaret in zijn ruim honderdjarig bestaan heeft voortgebracht."
De jury complimenteert Kroos om haar ingetogenheid. "De wijze waarop Sara Kroos haar artistieke fantasie in dit programma in praktijk brengt, is bewonderenswaardig."