BosBros. films 'Het Paard van Sinterklaas' en 'De Griezelbus' winnen prestigieuze filmprijzen

02-11-2006 @ 16:55

Het Paard van Sinterklaas en De Griezelbus, films van BosBros. in samenwerking met Warner Bros. Entertainment en Warner Home Video, zijn beiden in de prijzen gevallen tijdens het prestigieuze 23ste Chicago International Childrens Film Festival (CICFF). Het Paard van Sinterklaas won zelfs twee prijzen, allereerst in de categorie door de kinderjury toegekende Beste live-action feature film of video (tweede prijs). Voorts ontving de film een Certificate of Exellence in de categorie live-action feature film of video award van de volwassen jury.
De Griezelbus ging echter met de Best of CICFF 2006 Best of Festival Award naar huis; de belangrijkste prijs van het festival. Tamara Bos (scenariste van Het Paard van Sinterklaas) was zelf in Chicago aanwezig om de twee prijzen voor Het Paard van Sinterklaas in ontvangst te nemen. Op het festival worden beide films aangeduid als respectievelijk Winkys Horse en The Horror Bus.
Zowel De Griezelbus als Het Paard van Sinterklaas wonnen al meerdere internationale filmprijzen.
Het Paard van Sinterklaas is sinds 25 oktober jl. beschikbaar op DVD.
Daarnaast is de film sinds 12 oktober wederom in de bioscoop te zien. De Griezelbus is beschikbaar op DVD sinds mei dit jaar.

Voor meer informatie over het CICFF en de toegekende prijzen:
http://www.cicff.org