Nieuw Blue Note-album "The Look Of Love" Trijntje Oosterhuis en Burt Bacharach

14-09-2006 @ 09:33

Trijntje Oosterhuis en Burt Bacharach bundelen de krachten op Trijntje's nieuwe album: 'The Look Of Love (Burt Bacharach Songbook)'. Het album, dat op 20 november verschijnt, is haar tweede voor Blue Note, na het met dubbel platina bekroonde 'Strange Fruit' uit 2004.
Bij het legendarische jazzlabel zijn de verwachtingen rond The Look Of Love dan ook hooggespannen. Het album wordt op 16 november feestelijk gepresenteerd met een exclusief Radio 2-concert van Trijntje en Het Metropole Orkest in het Beatrix theater te Utrecht.
The Look Of Love bevat een keur aan nummers uit het rijkelijk gevulde songbook van Burt Bacharach. Als n van de belangrijkste songwriters aller tijden is hij verantwoordelijk voor onvergetelijke hits als I Say A Little Prayer, (they long to be) Close To You, The Look Of Love en Walk On By. Ze werden gezongen door top-acts als Dusty Springfield, Aretha Franklin, The Carpenters, Petula Clark, Tom Jones, Michael McDonald en natuurlijk Dionne Warwick.
Trijntje laat de klassieke hits herleven met veel respect voor de oorspronkelijke arrangementen. Zij kreeg daarbij de persoonlijke goedkeuring en steun van de meester en diens trouwste medewerkers. Gecharmeerd van Trijntje's stem, speelde Bacharach zelf piano op het album. De bijna 80-jarige grootmeester werkte onder meer intensief mee aan This House Is Empty Now; deze compositie van Bacharach en Elvis Costello is n van Trijntje's persoonlijke favorieten. "Het was echt fantastisch om dat samen met Burt te spelen."
Met steun van het Blue Note-kantoor in New York werd rond Trijntje een waar sterrenteam verzameld, dat gezamenlijk borg staat voor een imposante verzameling gouden en platina albums, en ontelbare Emmy's, Grammy's en andere awards. Sleutelrollen zijn weggelegd voor Vince Mendoza (de in Los Angeles wonende chef-dirigent van het Metropole Orkest, die onder meer arrangementen verzorgde op Robbie Williams' cd Swing When You're Winning), engineer Al Schmitt (die eerder werkte met artiesten als Frank Sinatra, Ray Charles, Barbara Streisand en Diana Krall), en producer/arrangeur Patrick Williams (in het verleden verantwoordelijk met Bacharach voor baanbrekende Dionne Warwick-opnamen als Walk On By).
De muzikale begeleiding op The Look Of Love komt van Het Metropole Orkest, dat eerder werkte met onder meer Elvis Costello, en ook betrokken was bij een reeks concerten met Burt Bacharach en Dionne Warwick. Het internationaal vermaarde orkest begeleidt Trijntje tevens op haar kersttournee langs de Nederlandse theaters, die op 6 december van start gaat.
(blue note/emi music)