Night of the Blues geeft 14 concerten in Nederland!

11-09-2006 @ 16:20

Dit najaar vindt alweer de 7e editie van Nederlands grootste bluesspektakel de Night of the Blues plaats. Met ieder jaar ruim 10.000 bezoekers bewijst dit rondreizende bluesfestival een vaste waarde in zowel het theater- als clubcircuit te zijn geworden.
De ijzersterke formule, die zowel gevestigde namen als opkomend talent op n podium samenbrengt, staat garant voor een waar bluesfestijn waarbij alle denkbare stijlen ten gehore worden gebracht. De solisten worden begeleid door de Night Of The Blues Orchestra, een speciaal voor deze tournee samengestelde band, die louter uit topmuzikanten uit de Nederlandse bluesscene bestaat. De muzikale reis langs de bluesbrandhaarden van Amerika begint dit jaar opvallend genoeg in Wenen en voert ons vervolgens van Memphis, via Houston naar Los Angeles. Het brede scala aan bluesstijlen zal dit jaar flink doorspekt worden met invloeden uit met name soul, countryblues en rhythm & blues!
De in Oostenrijk woonachtige Nederlander Hans Theessink zal deze keer de spits afbijten. Vanwege zijn fabelachtige slide en fingerpickingtechniek wordt hij internationaal als n van de meest toonaangevende countryblues gitaristen ter wereld gezien. Zijn grote inspirators zijn Robert Johnson en Blind Willie McTell en in de afgelopen 35 jaar heeft hij al 15 CDs uitgebracht. De Texaanse zangeres Trudy Lynn zal vervolgens het podium betreden. Zij leerde eind jaren zestig al van Albert Collins en Johnny Copeland hoe ze haar traditionele blues met modernere stijlen als rhythm & blues, funk en soul moest mengen. Na deze diva zal de jonge zanger/gitarist Ellis Hooks aantreden. Hij is een volstrekt unieke vertolker van de Memphis soul, met de timing van Otis Redding en de stem van Wilson Pickett. Johnny Mastro zal dit jaar de Master of Ceremonies zijn en iedere set openen. Hij is het zingende en mondharmonica spelende boegbeeld van de uit Los Angeles afkomstige blues sensatie The Mamas Boys. Mastro wordt gezien als de gedoodverfde opvolger van de in 1998 overleden Red Devils frontman Lester Butler.
Line up
Solisten:
Johnny Mastro (Los Angeles, Ca) zang / mondharmonica
Hans Theessink (Wenen, Au) zang / gitaar / mondharmonica
Trudy Lynn (Houston, Tx) zang
Ellis Hooks (Memphis, Tn) zang / gitaar

Night of the Blues Orchestra:
Mischa den Haring - gitaar
Jasper Mortier - elektrische- en contrabas
Jeroen Goossens - drums
Govert van der Kolm - piano en Hammond orgel
Paul Berding - tenor sax
Gerben Klein Willink - trompet

Meer info: www.nightoftheblues.com

Datum
Do 26 okt Groningen - De Oosterpoort
Vr 27 okt Purmerend - Theater de Purmaryn
Za 28 okt Den Haag - Paard van Troje
Zo 29 okt Helmond - t Speelhuis
Di 31 okt Middelburg - Stadsschouwburg
Wo 01 nov Enschede - Go-Planet
Do 02 nov Haarlem - Patronaat
Vr 03 nov Breda - Chass Theater
Za 04 nov Roermond - De Oranjerie
Zo 05 nov Heerhugowaard - De Waerdse Tempel
Wo 08 nov Zaandam - De Kade
Do 09 nov Amsterdam - De Meervaart
Vr 10 nov Drachten - De Lawei
Za 11 nov Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater