MIST en YOUMAKEMUSIC.COM bieden gratis downloads aan.

11-09-2006 @ 16:08

De Amsterdamse popgroep MIST en YOUMAKEMUSIC.COM starten vanaf september met het stapsgewijs releasen van MIST's nieuwe album MIST:PERIOD. Sinds 8 september is het eerste nummer 'Healthy Man' gratis te downloaden!
Gespreid over twaalf maanden bieden MIST en YOUMAKEMUSIC.COM iedere maand een nieuwe track aan die een maand lang gratis te downloaden is.
Het hele album zal in het loop van het jaar downloadable verkrijgbaar zijn via de sites: www.mist-music.com en www.youmakemusic.com.
De premire van het eerste nummer 'Healthy Man' van het nieuwe en aankomende album PERIOD vond 8 september plaats tijdens de radio-uitzending van Dolf Jansen's "Leuk Is Anders" (Vara 3FM, tussen 12.00 en 14.00). Vanaf dat moment is het nummer 'Healthy Man' gratis te downloaden. Via de YOUMAKEMUSIC.COM mailing en site zal iedereen op de hoogte gehouden worden van verschillende downloads van MIST.
7 September had Studio Brussel in Belgi de primeur van het project in het programma Hype Channel.
MIST-zanger Rick Treffers: "Wij nemen de nummers zelf op in onze studio en zoeken vervolgens samenwerking met partijen die genteresseerd zijn in MIST:PERIOD. Het is een flexibele manier van werken. En in artistiek opzicht ook spannend." De rest van de nummers wordt gedurende het jaar geschreven en opgenomen of voltooid.
De reden voor het experiment, zo legt Treffers uit, is dat de band zich de laatste jaren enorm heeft ontwikkeld, en toch blijven de verkopen via de winkels achter bij de verwachtingen. Treffers: "Wij hebben het afgelopen jaar echter wel gemerkt dat er steeds meer publiek op onze concerten afkomt. Die mensen hebben onze muziek blijkbaar leren kennen via Myspace.com en andere internetplatforms. Wat wij graag willen is dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met onze muziek. Als dat lukt door onze nummers op deze nieuwe manier aan te bieden, dan doen wij dat graag."
Op donderdag 14 september wordt MIST:PERIOD ingeluid met een show in Paradiso, Amsterdam. De bezoekers kunnen de nieuwe MIST-song ter plekke downloaden op hun I-Pod, telefoon of USB-stick. Speciale gast die avond is Anderson, het veelbelovende duo dat een jaar geleden verraste met het debuut WeRadioAnderson, een album met breekbare, melodische popsongs vol elektronische snufjes.
MIST:PERIOD wordt ondersteund door o.a. YOUMAKEMUSIC.COM, Skipping Records, Astro Discos en Jamuzzi (B).

Discografie:
MIST - We Should Have Been Stars (Astro Discos, 2003)
MIST - Bye Bye (Astro Discos, 2005)

Voor meer informatie:
internet: www.youmakemusic.com