VOOR HET EERST STEMMEN OP/VOOR RADIOPRIJZEN

29-08-2006 @ 21:09

Voor de eerste keer in de Nederlandse radiogeschiedenis worden dit jaar tijdens de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring ook prijzen voor radio uitgereikt. Net als bij de Televizier-Ring zijn er vier categorien: De RadioRing voor beste radioprogramma, De Zilveren Radioster Man voor beste presentator, De Zilveren Radioster Vrouw voor beste presentatrice en Het Gouden Radio-Oortje voor het radio-evenement van het jaar.
De stemming verloopt volgens hetzelfde procd als de Televizier-Ring verkiezingen. De stemprocedure gaat via de website Televizier.nl en is op 29 augustus om 12.00 uur van start gegaan en duurt tot en met dinsdag 26 september 12.00 uur. Bij het hele traject is een notaris betrokken om de absolute onpartijdigheid van alle stemmingen te controleren.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op vrijdag 20 oktober. Dan worden de vier prijzen s middags tijdens een feestelijke radio-uitzending in het AVRO programma Schiffers.fm op Radio 2 live uitgereikt. Tevens wordt de prijsuitreiking voor televisie geregistreerd. Een kort verslag ervan is s avonds in de live-uitzending van de Gouden Televizier-Ring bij de AVRO op Nederland 1 te zien. De winnaars van de vier radioprijzen zijn s avonds tijdens het tv-gala te gast en ook onderdeel van de tv-uitzending.