NIEUWE REEKS POPULAIRE SERIE GEWOON JAN SMIT

28-08-2006 @ 11:39

Vanaf vrijdag 8 september start de TROS met een nieuwe reeks van GEWOON JAN SMIT, de populaire realitysoap rondom de 20-jarige Volendamse zanger Jan Smit.

Jans leven ziet er nu nog hectischer uit. Bijna dagelijks treedt Jan op in Nederland en ook in het buitenland weten de fans hem nog steeds te vinden. Toch grijpt hij, net als vorig jaar, elke kans aan om tussendoor in zijn geliefde Volendam te kunnen zijn.
In GEWOON JAN SMIT zijn momenten uit het gehele afgelopen jaar van Jans leven te zien. Na het winnen van de Gouden TeleVizierring gaan we de wintermaanden in met onder meer zijn Duitse tour, een bezoek aan voetballer Rafael van der Vaart, zijn optreden bij de Olympische Spelen in Turijn en zijn optreden voor de Nederlandse soldaten in Bosni. Ruud Smit, Jans vader, laat de winter voor wat het is en bezoekt in het zonnige Marokko een garnalenpellerij.
Verder in het jaar wordt steeds duidelijker dat in Jans drukke schema het 'thuis zijn' vaak alleen 'in eigen bed slapen' betekent. Door de vele optredens en alle andere media-aandacht heeft Jan het afgelopen jaar nauwelijks een vrije dag gehad. Niet dat hij dat heel erg vindt want hij is enorm blij met zijn succes.
Thuis in Volendam staat het leven ook niet stil. Jaap Buijs, Jans manager, zit bij de eerste zonnestralen met zijn gezin op de Volendamse camping en nodigt regelmatig half Volendam uit om bij zijn caravan een eigen gerookte paling te eten. Jenny, de oudste zus van Jan gaat het huis uit en een nieuw huis voor haar en haar vriend wordt in het centrum van Volendam gebouwd. Moeder Gerda vindt het leuk om Jenny te helpen met het uitzoeken van de tegels en dergelijke. Monique, Jans jongste zusje, is druk bezig met haar kappersopleiding en Kees Tol ambieert een acteercarrire. De soap volgt hem tijdens zijn toneelopleidingen en diverse audities. Natuurlijk ontbreken Nick en Simon niet, die zelf op dit moment heel populair zijn en ook Aloys Buijs, de zoon van Jaap en ook Jans manager, is steeds vaker onderweg met Jan om gaandeweg het werk van zijn vader over te nemen.
Televisie
GEWOON JAN SMIT
Uitzending vanaf vrijdag 8 september
Nederland 1 - 21.30 uur