NIEUWE UNEARTH ALBUM

17-08-2006 @ 15:34

Unearth's vorige album "The oncoming storm" maakte in 2004 gelijk veel indruk. In Amerika knalde deze release zelfs de Billboard-lijst in en ook Europa, inclusief Nederland, moest er op den duur aan geloven. Naast een bikkelharde metalcore-produktie op plaat, maakte Unearth ook live al een aantal keren een supergoede indruk op de Nederlandse podia en wist de band op deze manier keer op keer, meer en meer zieltjes voor zich te winnen. Met genre-genoten als Killswitch Engage, Hatebreed en As I Lay Dying behoort Unearth tot de 'leaders of the New Wave of American Heavy Metal'.
Het nieuwe album "III (In the eyes of fire)" werd geproduceerd door de befaamde producer Terry Date, o.a. bekend van productiewerk voor Deftones, Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana en White Zombie. Hij hield de bekende allesverschroeiende Unearth-sound in tact. Kenners vinden deze CD zelfs nog harder, maar door zijn organische aanpak klinken de 11 songs ook frisser, puurder en spannender. Unearth boekt met deze nieuwe plaat zonder het geluid van de band radicaal te veranderen weer flink progressie en zal met dit album een nog groter begrip worden in 'the modern heavy world'. De zeer gelimiteerde CD+DVD-release is verpakt in een geile 'embossed and spot varnished digipack' en het Metal Blade-label gaat voor hun prioriteits-release van het jaar ruim adverteren in o.a. Aardschok, Up Magazine, Mindview, Live XS en RockTribune. Voor de handel zijn er de nodige promo-materialen en van de track "Giles" zal er een videoclip verschijnen. Unearth groeide met "The oncoming storm" van maand tot maand aan populariteit. Met deze CD toont de band aan dat ze gelijk al tot de allergrootsten behoort!

TRACKLISTING:
01 This glorious nightmare
02 Giles
03 March of the mutes
04 Sanctity of brothers
05 The devil has risen
06 This time was mine
07 Unstoppable
08 So it goes
09 Impostors kingdom
10 Bled dry
11 Big bear and the hour of chaos
+ limited bonus-dvd of approx. 36 minutes ; with the making of "III (In the eyes of fire)" and live-bonus-material van 'Sounds of the underground 2005': "The great dividers", "This lying world", "Only the people" en "Black hearts now reign".

Bestelnummer CD: MBCD14574
Bestelnummer CD+DVD: MBCD14574X
release: 11-08-2006
UNEARTH "III-IN THE EYES OF FIRE"
label: metal blade (rough trade)
genre: metal