Opnames voor Nederlandse speelfilm KICKS gaan 7 augustus van start

01-08-2006 @ 21:23

KICKS is de nieuwe Nederlandse speelfilm van regisseur Albert ter Heerdt (Shouf shouf habibi). In KICKS botsen de levens van autochtonen en allochtonen op heftige en soms ook hilarische wijze, als een Marokkaanse jongen dodelijk getroffen wordt door een kogel van een blanke politieagent.
Nu alle rollen zijn ingevuld, gaan de opnames voor de film 7 augustus van start. KICKS zal in het voorjaar van 2007 in de bioscoop te zien zijn.
De rol van de blanke politieagent zal ingevuld worden door Marcel Musters (VUURZEE). Hadewych Minis (PHILEINE ZEGT SORRY, DE KROON) speelt de rol van sexy meisje uit de grachtengordel en Illiass Ojja (SHOUF SHOUF HABIBI) zal in KICKS te zien zijn in de rol van de Marokkaanse jongen Redouan. Al eerder werden rollen bekend gemaakt van Mimoun Oassa (SHOUF SHOUF HABIBI, HET SCHNITZELPARADIJS), Mimoun Ouled Radi (SHOUF SHOUF HABIBI, K3 EN HET IJSPRINSESJE), Mohammed Chaara (SHOUF SHOUF HABIBI, HET SCHNITZELPARADIJS), Jack Wouterse (VET HARD), Maryam Hassouni (Dunya en Desie), Roeland Fernhout (PHILEINE ZEGT SORRY), Eva Duijvestein (MEIDEN VAN DE WIT) en Chantal Janzen (DE DOMINEE, DEUCE BIGALOW: EUROPEAN GIGOLO).
KICKS geeft een uitdagende kijk op de hedendaagse multiculturele samenleving, waarbij een ongeval de levens van verschillende individuen op heftige, hilarische, maar ook confronterende wijze met elkaar in aanraking brengt.
Een ijzersterke cast, o.a. bekend van de bioscoophit SHOUF SHOUF HABIBI en dezelfde schrijver/regisseur (Albert ter Heerdt) maken van KICKS een warmbloedige film, die verschillen tussen mensen signaleert, maar vooral hun overeenkomsten benadrukt.
KICKS wordt gemaakt in het kader van het Telescoop project 2005, een samenwerkingsverband van het Nederlandse Fonds voor de Film (Film Fonds), CoBo-fonds en de Vara. De film wordt in het voorjaar van 2007 in de bioscoop uitgebracht door Independent Films.