Zware Aanraders met oa Cheap Trick, 36Crazyfists en Alice Cooper

28-06-2006 @ 19:05

door Sicco Roukema

Cheap Trick "Rockford" (SPV)
Cynisme verdwijnt snel bij het beluisteren van het nieuwe Cheap Trick album. Deze oudjes klinken namelijk herboren. Ik weet, het klinkt vreselijk, maar in het geval van Rockford is het gewoonweg waar. Dit is een album waar Cheap Trick fans hun vingers bij af zullen likken. Alle ingredinten die deze band het voorbeeld hebben gemaakt van bands als Fountains Of Wayne en de Posies zijn aanwezig. Perfect Stranger is de eerste single en geschreven door Linda Perry. Een stevig nummer met een pakkende zanglijn. Come On Come On Come On is een echte ouderwetse Cheap Trick kraker. Een lekker snelle rocker. O Claire heeft een Beatles tick en in It Takes A Lifetime laten de heren horen hoe je samenzang in powerpop liedjes laat klinken. Zo staat er nog veel meer moois op. 12 goede powerpop songs van een band die blijkbaar nog lang niet uitgeblust is

Mtley Cre "Carnival Of Sins" (SPV)
Wat vooral lekker is aan deze dubbel live cd is dat je de oude nummers eindelijk in vette kwaliteit hebt. Looks That Kill, Too Fast For Love, Live Wire, etc. Derhalve is daarmee deze cd al gerechtvaardigd. Daarnaast zijn het ook nog eens erg goeie versies. Jammer dat ze Nederland niet aangedaan hebben met hun laatste tour, want Carnival Of Sins smaakt naar meer. De twee cd's geven een mooi overzicht met alle oude krakers en laat een band in topvorm horen. Mick Mars zijn gitaarwerk klinkt erg strak en met name in songs als Louder Than Hell is hij zeer goed op dreef. Persoonlijk vind ik dit hun beste verzamel werk. Niet te missen!

Zebrahead "Broadcast to the world"
(SPV)
In Nederland kent iedereen Zebrahead van hun bescheiden hitje Playmate of The Year. Ik heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat Zebrahead niet massaal omarmd werd net als bijvoorbeeld Simple Plan of Blink 182. Ook Broadcast To The World kent weer 12 niet uit je kop te rammen liedjes. Zo strak, zo melodieus en toch lekker stevig. Soms wat oude crossover invloeden (met de raps van Ali Tabatabaee), soms zelfs metal (in de vorm van de gitaarsolo's) en een heuse popsong (Your New Boyfriend Wears Girl Pants). Wederom een perfecte puberskatepunkpop cd.

36Crazyfists "Rest Inside The Flames" (Roadrunner / CNR entertainment)
Afgelopen weekend zag ik ze op Graspop en was onder de indruk. Ook Rest Inside The Flames mag er zijn. Opener I'll Go Until My Hearts Stops kent zo'n goed refrein. Soms denk ik wel eens dat het jammer is van de schreeuwpartijen want Brock Lindow heeft een erg mooie stem. Dat bewijst hij ook meteen in Felt Through A Phone Line. Wat een krachtige en pakkende zanglijn zet hij ook hier weer neer. Deze band uit Alaska toont zich inmiddels heer en meester in nuances. Van down-tuned spijkerharde riffs wordt er met het grootste gemak overgestapt naar mooie melodieuze passages. Maar de grootste kracht zit 'm in het feit dat ze pakkende songs kunnen schrijven. Midnight Swim bijvoorbeeld. Ongekend goed en in een beter muzikaal klimaat een verdiende hit. Klasseplaat!!!

Gwar "Blood Bath And Beyond" (dvd) (Drt entertainment / Pias)
Deze dvd is gegeoten in een soort film die gehost wordt door Oderus Urungus en Sleazy P. Martini en draait er om of Oderus een showbizz award zal krijgen. Daarvoor moeten we opnames van 20 jaar Gwar kijken. Bij Gwar draait het natuurlijk volledig om de show en de muziek is bijzaak. De muziek (alhoewel helemaal niet slecht) is een soundtrack rond het geweld op het podium. Wat je kan zien is de evolutie van de shows. Van het begin waarin Hitler anaal wordt genomen, tieten van vrouwen worden afgezaagd en die dan liters bloed en melk spuiten, naar de latere shows met enorme "vlees" etende monsters die stagedivers verslinden. Kostelijk voor wie van dit soort gore houdt en het bewijs dat Gwar wel een enorm fenomeen is. De beeldkwaliteit houdt niet over, de geluidskwaliteit ook niet, maar wat deert het. De B kwaliteit wordt op die wijze nog meer benadrukt. Heerlijke pulp.

Alice Cooper "Live At Montreux" (Eagle Vision / Pias)
Alice beantwoorde eens de vraag of hij niet te oud was met dat hij fysiek in veel betere staat was dan 20 jaar geleden. Live At Montreux (jazz festival !!) laat in ieder geval een zeer montere Cooper zien. Dit pracht document met cd (19 tracks) en dvd (27 tracks) is de volledige registratie van zijn concert in Montreux 2005. De tour stond in het kader van zijn Dirty Diamonds plaat, maar ook de oude tracks zijn goed vertegenwoordigd (Schools Out, I'm 18, Billion Dollar Babies, etc, etc). De beeldkwaliteit is zeer goed en de gehele show wordt voorgeschoteld (dus met onthoofding, de geldbrieven van de Bank Of Alice, etc). De band is in topvorm en rockt lekker. Zeker een aanrader deze dvd!

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: