Billy Preston

12-06-2006 @ 14:57

Op 6 juni jl. overleed Billy Preston. Zijn eerste twee albums verschenen via het Apple-label van the Beatles bij EMI Music. Naast zijn werk met The Beatles voor het album "Let It Be" had Billy Preston ook nog tijd om zelf zijn tweede album op te nemen. Toch bleef hij dicht bij huis want songs als I've Got A Feeling, My Sweet Lord en All Things Must Pass zijn op Encouraging Words terug te vinden.
Billy Preston "That's The Way God Planned It"
Billy Preston "Encouraging Words"
(apple/emi music)

over het overlijden en het verleden van Billy Preston:
Billy Preston, de zanger/keyboardspeler die optrad met the Beatles en the Rolling Stones en ook zelf de nodige hits scoorde, is dinsdag 6 juni op 59-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager, Joyce Moore, meegedeeld.
Preston, die chronisch nierfalen had en sinds een mislukte niertransplantatie in 2002 aan de dialyse moest, lag sinds november 2005 in coma.
Zondag 4 juni werd hij van een verpleeghuis naar een ziekenhuis overgebracht nadat zijn toestand was verslechterd.
Preston speelde piano en orgel en zong op klassiekers als "Get Back" van the Beatles en "Can't You Hear Me Knocking" van the Stones. In de jaren '70 brak hij door al soloartiest, met een Grammy Award voor beste instrumentale nummer voor Outta Space in 1973 en hits als Will It Go 'Round In Circles, Nothing From Nothing en With You I'm Born Again, een duet met Syreeta Wright.
Preston kwam in contact met The Beatles via George Harrison, na een eerdere geoede ervaring met hem als live-artiest tijdens optredens van The Beatles en hadden een tweede keyboardsman nodig.
Preston is ook de enige artiest die zowel met The Beatles als Rolling Stones werkte.
Naast zijn eigen werk, was Billy preston ook actief op het 'All things must pass' dubbelalbum van George Harrison (1971) en voor 'The Concert For Bangla Desh' (1972)