MUZIEK VAN THE DOORS MOGELIJK IN TV-RECLAME

18-05-2006 @ 16:44

De drie overgebleven leden van legendarische popgroep The Doors; Robbie Krieger, Ray Manzarek en John Densmore overwegen toestemming te geven om muziek van the Doors te gebruiken in comercials. Nog niet eerder kreeg men toestemming om muziek van The Doors in een commercial te gebruiken.
Een reden om dit toe te staan is dat de groepsleden de muziek van The Doors ook toegankelijk willen maken voor een jonger publiek.
In 1969 gaf de groep bijna toestemming aan de Duitse autofabrikant Opel voor het nummer 'Light my fire' om in een reclamespotje te gebruiken. De overleden zanger Jim Morrison (op 3 juli 1971) miste het overleg en blokkeerde later de beslissing toen hij er later van hoorde. Na het overlijden van Jim Morrison hielden gitarist Robby Krieger en toetsenist Ray Manzarek de mogelijkheid open om de muziek van The Doors commercieel te exploiteren, maar drummer John Densmore was steevast tegen.
Men wil echter wel heel kritisch blijven over welke commercials het mogelijkerwijs zouden mogen. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat The Doors werd opgericht. De overige groepsleden hebben plannen om dit jubileum te vieren door de originele albums uit de jaren '60 opnieuw uit te brengen, een speciale boxset te maken en een interactieve Doors-attractie te lanceren in Las Vegas.
Manzarek en Krieger deden de laatste jaren tournees als The Doors Of The 21st Century en werkten met voormalig Cult-zanger Ian Ashbury en Police-drummer Stewart Copeland samen. In 2004 was de groep nog in Nederland te zien tijdens Bospop. Densmore stapte naar de rechter om te verbieden dat het duo de naam The Doors gebruikte. Vorig jaar gaf de rechter hem gelijk. Manzarek en Krieger toerden sindsdien onder de naam Riders On The Storm.
Bron: billboard