NIEUW ALBUM VAN PEARL JAM IN AANTOCHT

07-03-2006 @ 16:16

De emoties moeten er vanaf gaan spatten op de hoes van het nieuwe -achtste- album van Pearl Jam. Het album moet op 2 mei a.s. uit gaan komen via J-records. Het album bevat 13 tracks. het album werd opgenomen in de VS in de periode dat George Bush opnieuw werd gekozen tot president en de toestand in Irak. Reden voor de groep om de frustraties en emoties te laten meespelen op het nieuwe album. Aldus Eddie Vedder in een interview. De groep wilde iets positiefs doen met die emoties, zo staat ook op de website van de groep te lezen.
De groep is inmiddels 15 jaar bij elkaar en dit album voelt als een nieuwe motor voor een oude auto zo stelt Eddie Vedder.
Twee nummers heeft de groep al live getest het gaat om "Comatose", dat eerder bekend stond als "Crapshoot Rapture", en is een punk-achtige rocktrack in de sfeer van "Spin the Black Circle". Het nummer "Gone" werd onlangs tijdens een optreden in Atlantic City gespeeld. Behoorlijk ongebruikelijk voor een groep met een dergelijke status heeft Pearl Jam besloten om een MP3 van de eerste single beschikbaar te stellen via de website van de band, het gaat om het nummer "World Wide Suicide".
Binnen enkele weken wordtv ook de nieuwe wereldtournee van de groep bekendgemaakt.

Voorlopige tracklisting van het 8ste album 'Pearl Jam' is
"Life Wasted"
"World Wide Suicide"
"Comatose"
"Severed Hand"
"Marker in the Sand"
"Parachutes"
"Unemployable"
"Big Wave"
"Gone"
"Wasted Reprise"
"Army Reserve"
"Come Back"
"Inside Job"