IOS (IS OOK SCHITTEREND) VIERT 10-JARIG BESTAAN IN PARADISO

03-02-2006 @ 11:56

De van oorsprong uit Groningen afkomstige band I.O.S. (IsOokSchitterend) viert dit jaar haar 10-jarig bestaan met een speciaal optreden op 9 april in Paradiso te Amsterdam.
In 1997 maakte de band een vliegende start door met Voltooid Verleden Tijd een dikke top-10 hit te scoren. Maar ondanks de honderden live-optredens, drie albums en vele singles die volgden, bleef de echte doorbraak uit. Aan stoppen heeft de band echter nooit gedacht.
En de aanhouder wint. Dat bleek in 2005, toen de single 'Hoe het voelt' (van het nieuwe album 4) tot de 19e plek in de Top 40 steeg. De plaat stond maanden in de lijsten en wordt tot op heden nog steeds veel gedraaid.
Als vervolgens ook nog het liedje Uit de Schaduw door de Staatsloterij gekozen wordt als soundtrack voor de nieuwe landelijke radio- en tv campagne, raken de zaken nog verder in een stroomversnelling.
Uit de schaduw verschijnt als single op 20 februari. De track is al opvallend snel omarmd door publiek en radio, binnen twee weken n van de dertig meest gedraaide platen op de Nederlandse radio. Momenteel wordt gewerkt aan een videoclip.
Tijdens het lustrumoptreden in Paradiso zullen verschillende artiesten waar IOS de afgelopen jaren mee heeft samengewerkt te gast zijn. Zowel voor de band als voor de fans belooft het een bijzondere avond te worden, waarbij veel hoogtepunten uit 10 jaar I.O.S. de revue zullen passeren.
(cnr entertainment)