ZWARE AANRADERS WEEK 50

15-12-2005 @ 00:20

door Sicco Roukema


Korn "See You On The Other Side"
(virgin / emi music)
Alle Korn haters hebben het nakijken met dit nieuwe album. Korn heeft in haar eentje natuurlijk in het begin van de jaren 90 een eigen stijl ontwikkeld, maar kon met de latere albums daar nog moeilijk iets nieuws in maken. Het gebrek aan vernieuwing en de vele volgers begonnen Korn de das om te doen en ineens was het not done om Korn nog goed te vinden. De mensen die aan dit soort populisme
meedoen, kunnen nu weer gerust Korn in hun armen sluiten. See You On The Other Side is enerzijds absoluut en onmiskenbaar Korn en aan de andere kant een band die weer vol vernieuwing zit. De band is de studio in gegaan met twee verschillende producers. Ross en de The Matrix hebben Korn een compleet nieuwe boost gegeven. Nog nooit klonk een album zo helder van de heren. Daarnaast kent See You On The Other Side veel industrial invloeden, zonder klinisch te klinken. En veel loops. En ja, de band heeft er zelfs een balade in de vorm van Tearjerker opgezet. Korn heeft zichzelf weer opnieuw uitgevonden.

Testament "Live In London"
(Spitfire / pias)
Het legendarische Testament in originele line-up. Niet helemaal waar. Op de eerste nummers drumt John Tempesta en op de andere Clemente. Ach, een kniesoor die daar op let. Verder is dit een puike best-off cd. Nu had Testament die al, dus waarom zou je deze dan aanschaffen? Omdat we een band horen die op en top in vorm is. Billy zingt de sterren van de hemel, er staan wat songs op van mindere Testament platen die buitengewoon op hun plaats zijn en Alex Scolnick laat zijn fabuleuze spel horen. Heerlijk old school geweld, maar allemaal nummers die de tand des tijds met gemak hebben doorstaan..

Street Dogs "Back To The World"
(Brasstracks / pias)
Wie zin heeft om lekker mee te brullen op allerlei punk anthems, kan de nieuwe Street Dogs aanschaffen. Deze band rond ex Dropkick Murphy?s Mike McColgan en verder met ex Mighty, Mighty Bosstones drummer John Sirois, bassist Johnny Rioux (Disasters) en een jonge gitarist laat oude punk herleven. Dus denk aan Stiff Little Fingers en The Clash. Op ieder liedje kan luid meegebruld worden.
Lekkere melodieuze gitaarlijntjes, veel oohhss en aaahhss en een McColgan die een uitstekend zanger blijkt (en niet alleen een goed schreeuwer).
Traditionele punk van hoog niveau.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: