Buma NL lanceert matchmaking-platform Songplaza

19-08-2021 @ 10:06

Buma NL, het conferentie- en festivalplatform voor Nederlandstalige muziek van Buma Cultuur, lanceert het online matchmaking-platform Songplaza. De eerste editie wordt ondersteund vanuit de overheid waardoor componisten-tekstschrijvers via een ‘open call’ kans maken op een betaalde compositieopdracht en vervolgens gekoppeld worden aan zangers en zangeressen die actief zijn in het Hollandse genre. Het doel is nieuwe songs te componeren, op te nemen en uiteindelijk commercieel uit te brengen.

Buma Cultuur en het Ministerie van OCW versterken de muzieksector door werkbijdragen voor compositieopdrachten beschikbaar te stellen aan componisten en tekstschrijvers. Belangrijkste doel dat het Ministerie verbindt aan de werkbijdrage is het creëren van nieuw werk en/of nieuwe exploitatie. Songplaza, als onderdeel van Buma NL, is een van de projecten specifiek gericht op het Hollandse genre. Er zijn tien betaalde compositieopdrachten beschikbaar waarop professionele componisten-tekstschrijvers kunnen inschrijven. Uiteindelijk bepaalt een onafhankelijke, driekoppige jury, samengesteld uit ervaren professionals uit de media- en entertainmentindustrie, welke tien componisten-tekstschrijvers op basis van het ingediende plan beloond worden met een werkbijdrage van 10.000,- euro. Met de werkbijdrage moet nieuw werk gecomponeerd, opgenomen, uitgebracht en uitgevoerd worden.

Songplaza levert daarmee een bijdrage aan het gezond houden van muzieksector waarin artiesten met nieuw repertoire van erkende componisten-tekstschrijvers aan hun carrière kunnen blijven bouwen. Het platform blijft ook na de eerstkomende editie van Buma NL op maandag 4 oktober 2021 in TivoliVredenburg een actieve rol spelen in de matchmaking tussen artiesten en componisten.

Bezoek Songplaza nu via: songplaza.buma.nl/