Media Oeuvre Award 2020 naar André van Duin

08-09-2020 @ 13:11

Al meer dan 55 jaar is André van Duin actief in de media. Hiermee heeft hij niet alleen één van de langstlopende carrières in omroepland op zijn naam staan, maar weet hij ook zichzelf continue succesvol te heruitvinden. Hierdoor behoort hij tot één van de grootste mediaprofessionals uit de Nederlandse omroepgeschiedenis. Omroep MAX-collega Ron Brandsteder verraste Van Duin daarom op 7 september jl. in het tv-programma Tijd voor MAX met de uitreiking van de Media Oeuvre Award 2020.

Het juryrapport meldt: André van Duin, is een groots volkskomiek, maar heeft ook zijn strepen ruimschoots verdiend als revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver, radio- en tv-programmamaker. Naast zijn zeer succesvolle televisiecarrière is zijn radioprogramma ‘Dik Voormekaar Show’ vorig jaar verkozen tot het beste van 100 jaar radio en heeft hij tientallen hits in de Top 40 gehad. Eén van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden heeft de Media Oeuvre Award dik verdiend.

Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer vanzelfsprekend dat André van Duin deze ereprijs ontvangt. ‘Ook in komend seizoen 2020-2021 heeft Van Duin nog steeds een prominente rol op televisie. In deze bloedhete zomer wist hij met Janny van der Heijden nog hoge kijkcijfers te scoren met zijn MAX-programma ‘Denkend aan Holland. Ondanks zijn 73 jaar is deze levende tv-legende nog lang niet in de herfst van zijn carrière. Dit is ook overduidelijk te zien aan zijn maar liefst drie nominaties voor de Televizier Ring 2020!

Ron Brandsteder: “André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.

28 nummer één hits

In totaal scoorde André maar liefst 53 hits in de Nederlandstalige Top 20 sinds 1972, hiervan waren er 28 nummer één hits, in totaal stonden die nummer één hits 92 weken op #1 in de lijst. Als schrijver was hij voor anderen w.o. Corrie van Gorp ook succesvol met hits, nl. 12 en hiervan ook 1 nummer één hits. Dat maakt zijn totaal van op #1 genoteerd staan, op maar liefst 95 weken.  (bron: nl.hitarchief)


Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Niels Baas (NLZIET), Bas Nieuwenhuijsen (Aether/Spreekbuis.nl) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). 

bron: https://www.spreekbuis.nl/