Ellie Goulding, Frenna Deluxe, The Last Internationale en Querbeat naar Pinkpop 2020

18-02-2020 @ 22:06

De line-up van Pinkpop 2020 krijgt steeds meer vorm en zijn er weer vier nieuwe namen toegevoegd. Voor de vrijdag zijn dat niemand minder dan Ellie Goulding, Querbeat en Frenna. Laatstgenoemde zal onder de noemer Frenna Deluxe compleet met band afreizen naar Landgraaf. The Last Internationale vult het programma van zondag 21 juni aan. Eerder zijn onder andere Red Hot Chili Peppers, Post Malone, Marshmello en Guns N' Roses bevestigd voor Pinkpop 2020, naast Twenty One Pilots, Volbeat, Anderson .Paak & The Free Nationals, Nothing But Thieves, Rag'N'Bone Man, Kensington, KEANE, Crowded House en nog veel meer.

Zeven jaar na haar debuut op het Pinkpop podium: is Ellie Goulding terug! De eerste keer is het 2013, het jaar waarin de Engelse zangeres wereldwijd doorbreekt. Hit na hit onder eigen naam volgt, naast samenwerkingen met Calvin Harris, Kygo, Major Lazer, Diplo en vele anderen. Alleen op Spotify al zijn haar drie populairste tracks (Love Me Like You Do, Close To Me en Hate Me), bij elkaar zo’n anderhalf miljard keer gestreamd. Opmerkelijk is dat ze vanaf het begin van haar carrière tijd heeft gevonden voor liefdadigheidswerk. Op het podium staat dus niet alleen dé popzangeres van nu, maar ook een Goodwill Ambassador van de United Nations Foundation.

Het bestverkochte en meest gestreamde album van 2019 in Nederland? Dat is natuurlijk Francis van Frenna. Hij laat daarmee Billie Eilish en Ed Sheeran achter zich, om maar een paar namen te noemen. Francis Edusei alias Frenna wordt bekend als lid van de Haagse rapformatie SFB (Strictly Family Business), waarvan in december 2013 een debuutsingle verschijnt. Met zijn aandeel in het project New Wave en het gelijknamige, veelbekroonde album uit 2015 is Frenna een van de voortrekkers van de Nederhop. Wie zijn discografie bekijkt, kan niet ontkennen dat alles wat hij aanraakt in goud verandert. Niet zo gek dus, dat na vijf jaar hits produceren, Frenna in juni 2019 grote winnaar is van de zesde FunX Music Awards: Best singer, Best album en Best collab. We zijn maar al te blij dat Frenna onder de noemer Frenna Deluxe op vrijdag 19 juni met zijn band op Pinkpop staat!

Rock met een hoofdletter R én een boodschap, dat is wat The Last Internationale vol overtuiging levert sinds 2008. New Yorkers Edgey Pires (gitaar) en Delila Paz (zang) halen hun inspiratie uit het werk van de grote Amerikaanse protestzangers (denk aan namen als Woody Guthrie en Bob Dylan), maar ook uit blues en de classic rock van de jaren zeventig. Op hun twee reguliere albums staan songs over de situatie van de First Nations (inheemse volkeren) in de Verenigde Staten, over oorlog, machtsmisbruik en de armoede van de arbeidersklasse. De link met Rage Against The Machine ligt niet alleen in de thematiek van de songs; RATM-drummer Brad Wilk heeft twee jaar met de band getoerd.

Pinkpop mag graag een feestband programmeren om de vreugde op het veld kracht bij te zetten. En eentje als Querbeat heb je gegarandeerd nog niet eerder gehoord of gezien! Deze dertienkoppige vriendenclub komt uit Bonn, is groot geworden tijdens en dankzij het Kölner Karneval en trekt al ruim tien jaar door Duitsland, met af en toe een stapje over de grens. Querbeat gaat van Allez Olé Alaaf en Tschingderassabum, maar pakt net zo makkelijk een German Jazz Award mee (voor succesalbum Cuba Colonia). De blazerssectie is messcherp en de slagwerkers weten hoe ze de hipste beats moeten vertalen naar hoempa - of is het andersom? Hoe dan ook, Querbeat blaast je in Landgraaf een uur lang van je sokken!

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Vorig jaar vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag. De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020.

Bevestigde namen tot nu toe:
Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Nothing But Thieves, Kensington, 5SOS, KEANE, Lost Frequencies live, Ellie Goulding, Balthazar, Supergrass, Frenna Deluxe, Querbeat, JC Stewart, Elle Hollis
Zaterdag 20 juni: Post Malone, Marshmello, Rag'N'Bone Man, Crowded House, Deftones, Chef'Special, James Arthur, Floor Jansen, Liam Payne, Mabel, Danny Vera, Joost, Frank Carter & The Rattlesnakes
Zondag 21 juni: Guns N' Roses, Volbeat, Anderson .Paak & The Free Nationals, Disturbed, Zara Larsson, Gojira, Dermot Kennedy, The Pretty Reckless, Of Monsters and Men, The Marcus King Band, Inhaler, The Last Internationale

Ticketprijzen:
Weekendkaart incl. camping*: € 230 (incl. € 10 servicekosten)
Dagkaart: € 110 (incl. € 10 servicekosten)
* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 18 juni 18.00 uur tot en met maandag 22 juni 12.00 uur.

De kaartverkoop van Pinkpop 2020 is reeds begonnen via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop in Geleen. Let op: koop alléén kaarten via deze twee officiële verkoopkanalen, anders bestaat de kans dat je geen geldige tickets koopt.