Stereophonics in AFAS Live op zaterdag 1 februari 2020

22-10-2019 @ 11:09

Stereophonics geeft zaterdag 1 februari een concert in AFAS Live in Amsterdam als onderdeel uit van hun Europese tournee. De tour start op 24 januari in Madrid en doet verder Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Luxemburg aan. Het laastste optreden van deze tour vindt op 12 februari in Hamburg plaats.
25 Oktober verschijnt ook ‘Kind’, het nieuwe en elfde album van de Welshe rockband, waarvan in augustus de eerste single ‘Fly Like An Eagle’ verscheen. Het album werd in slechts elf dagen opgenomen in The Distillery studio in het graafschap Wiltshire/GB en geproduceerd door zanger/gitarist Kelly Jones en George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream).

Bij de opnamen is minimaal gebruik gemaakt van moderne studiotechnieken, overdubs en technologie. Deze gestripte, rauwe manier van opnemen van Kelly Jones' liedjes geeft de luisteraar een pakkend en openhartig beeld van een van de meest solide bands van GB. De herkenbare, emotionele zang van Jones toont een ruwe kwetsbaarheid als nooit tevoren. Het resultaat is een eerlijk, hoopvol en hedendaags album, dat tot het beste werk van de band behoort.

Dankzij hun langdurige succes zijn Stereophonics niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Met ‘Kind’ bewijst Kelly Jones opnieuw te behoren tot de grote Britse songwriters door zijn vermogen om de kern en schoonheid van dagelijkse situaties te vertalen en zijn eigen levenservaringen daar doorheen te weven. Met zes #1 albums, tien top 10 albums, 23 platina awards, alleen in het Verenigd Koninkrijk al 8,5 miljoen verkochte albums, vijf BRIT nominaties en een BRIT Award op hun naam staan Stereophonics, die nog steeds in stadions en op festivals hun legioen toegewijde fans toespelen, onmiskenbaar aan de top van de hedendaagse muziekscene.

Stereophonics - Kind 2020 Europese Tour
Januari 2020
Vrijdag 24 januari Madrid Spanje Palacio Vistalegre
Zaterdag 25 januari Barcelona Spanje Razzamatazz 1
Woensdag 29 januari Parijs Frankrijk Olympia
Vrijdag 31 januari Frankfurt Duitsland Batschkapp

Februari 2020
Zaterdag 1 februari Amsterdam Nederland AFAS Live
Zondag 2 februari Berlijn Duitsland Huxleys
Dinsdag 4 februari Keulen Duitsland Carlswerk Victoria
Woensdag 5 februari München Duitsland Tonnhalle
Donderdag 6 februari Zürich Zwitserland Volkshaus
Zaterdag 8 februari Milaan Italië Lorenzini District
Zondag 9 februari Lausanne Zwitserland Les Docks
Dinsdag 11 februari Luxemburg Luxemburg Rockhal Box
Woensdag 12 februari Hamburg Duitsland Docks

STEREOPHONICS - KIND 2020
Zaterdag 1 februari, AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €41,45 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 25 oktober om 10.00 uur.