New Order op 17 oktober naar AFAS Live in Amsterdam

23-04-2019 @ 20:05

Op donderdag 17 oktober komt legendarische new wave band New Order voor een concert naar AFAS LIVE in Amsterdam. Het concert is hiermee ook onderdeel van het officiële ADE programma.
New Order vormde begin jaren 80 rondom de drie overgebleven leden van iconische post-punkband Joy Division, na de tragische dood van frontman Ian Curtis. New Order scoorde in 1983 een wereldwijde hit met ‘Blue Monday’ en was van grote invloed op bands als The Cure, Depeche Mode en Editors.

New Order’s invloed op de muziekgeschiedenis is terug te vinden in vele bands, maar ook in elektronische muziek als techno. De band was het vlaggenschip voor het iconische Factory Records uit Manchester en was ook nauw betrokken bij het ontstaan en de financiering van diens legendarische nachtclub The Haçienda, die gezien wordt als de geboortegrond van de acid en rave-cultuur en waar grote namen als The Smiths en Madonna optraden. In 2002 werd hit-cultfilm ’24 Hour Party People’ uitgebracht over de opkomst en ondergang van The Haçienda met op de soundtrack uiteraard muziek van New Order en Joy Division.

De band heeft inmiddels 10 albums op zijn naam staan, waarvan de laatste ‘Music Complete’ in 2015 uitkwam. Na het vertrek van bassist Peter Hook in 2007 was het even stil rond New Order, maar sinds 2011 is de band terug met een nieuwe line-up en nieuwe muziek. De huidige line-up bestaat uit Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert, Phil Cunnigham en Tom Chapman.

In de huidige formatie trad de band in 2012 op in London’s Hyde Park voor het slotconcert van de Olympische Spelen en bracht 2015 het zeer goed ontvangen ‘Music Complete’ uit die het tot nummer 2 in de UK charts schopte. Het album bevat gastvocalen van onder meer Iggy Pop, Brandon Flowers (The Killers) en Elly Jackson (La Roux).

Sindsdien toert New Order de wereld over om te spelen in uitverkochte, prestigieuze zalen als Sydney Opera House, New York’s Radio City Music Hall en de Royal Albert Hall en als headliner op festivals als Glastonbury, Coahella, Roskilde en Sonar. Deze zomer is New Order op Lowlands festival te zien en op 17 oktober voor een eigen show in het Amsterdamse AFAS Live.

Oct 3rd: Prague, Czech Republic – Lucerna
Oct 5th: Munich, Germany – Philharmonie im Gasteig
Oct 7th: Berlin, Germany – Tempodrom
Oct 11th: Paris, France – Le Grand Rex
Oct 14th: Brussels, Belguim – Forest National
Oct 17th: Amsterdam, Netherlands – AFAS Live

NEW ORDER
Donderdag 17 oktober 2019 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 | Entree: €52,64 (incl servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag, 26 april, om 10:00 uur via Ticketmaster.