Andrea Bocelli 28 maart 2020 in Ziggo Dome

19-03-2019 @ 19:09

Andrea Bocelli geeft op zaterdag 28 maart 2020 een concert in Ziggo Dome in Amsterdam
Het concert in Amsterdam maakt onderdeel uit van een lange tournee ter promotie van Bocelli’s meest recente album ‘’, dat in oktober 2018 verscheen. Het eerste deel van zijn optreden is klassiek en bevat aria’s uit opera’s, in het tweede deel komen de populaire hits van de Italiaanse zanger aan bod.

Andrea Bocelli is een van de grootste tenoren van zijn generatie. Hij is de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis van de klassieke muziek met meer dan 85 miljoen verkochte albums in de afgelopen 25 jaar. Wereldwijd zijn mensen in de ban van zijn bijzondere stem waarmee hij grote aria's en klassieke populaire liefdessongs zingt. Romantiek, passie en emotie zijn slechts enkele woorden die de stem van Andrea Bocelli beschrijven. De fenomenale zanger heeft elf opera’s en tal van hits op zijn naam staan en toert hiermee de hele wereld rond. Hij trad op voor pausen, presidenten en op koninklijke huwelijken. Vriendin en collega Céline Dion sprak ooit de gevleugelde woorden: ‘Als God kon zingen, moet hij als Andrea Bocelli klinken’.

Afgelopen oktober bracht Bocelli zijn nieuwste album ‘’ uit, het eerste album met nieuw materiaal in veertien jaar. In 16 nieuwe nummers worden de liefde, familie, geloof en hoop gevierd. Op ‘’ doet Bocelli ook een aantal bijzondere duetten, met onder meer Ed Sheeran, Dua Lipa, Josh Groban en zijn zoon Matteo: hun nummer ‘Fall On Me’ verscheen tevens op de soundtrack van de Disneyfilm ‘The Nutcracker and The Four Realms’. Bocelli’s oudste zoon Amos speelt piano op twee tracks, waaronder een akoestische versie van ‘Sono Qui’. Bocelli nam het album thuis in Italië op; het werd geproduceerd door Bob Ezrin (Pink Floyd, Lou Reed)

ANDREA BOCELLI
Zaterdag 28 maart 2020, Ziggo Dome, Amsterdam
Zondag 29 maart 2020, Ziggo Dome, Amsterdam EXTRA CONCERT

De kaartverkoop gaat via Ticketmaster.