The Fire Harvest brengt nieuw album 'Open Water' uit

01-03-2019 @ 13:29

Presentatie van ‘Open Water’ wordt gevierd op vrijdag 15 maart in dB’s, Utrecht

The Fire Harvest heeft hun derde album ‘Open Water’ uitgebracht op Snowstar Records en Subroutine Records. Het album bestaat uit acht nummers waaronder de eerder uitgebrachte singles ‘Not Going To Work’en ‘Picture Of A Man’. De album release wordt gevierd op vrijdag 15 maart in dB’s Utrecht, waar tevens ook de tour door de rest van Nederland, België en Duitsland wordt afgetrapt. 

Je zou bijna denken dat het niet hebben van een verhaal en het niet nastreven van succes of geld, doelen op zich kunnen zijn. Feit is dat The Fire Harvest pure liefhebbers zijn, overlevenden van een rijke muziekscene die begin jaren negentig zijn oorsprong vindt.

Voor ‘Open Water’ ging het viertal de studio in met Michael Feuerstack. De singer-songwriter en producer uit Montreal bood de mogelijkheid om in de vertrouwde omgeving van de eigen studio een volgende stap in het geluid te maken. Daarbij hield de band vast aan het principe nummers ‘live’ op te nemen. “Voor ons zijn opnames een documentatie van een bepaalde muzikale periode. Daarom is het belangrijk dat de dynamiek van repeteren en optreden terug te horen zijn in het resultaat: Dit is waar we staan en dit is wat we kunnen.” aldus zanger/gitarist Gerben Houwer.

De basis voor dit album zijn gesprekken op tour in Duitsland die vervolgens zijn verwerkt tot teksten. Soms maatschappijkritisch, maar vaker persoonlijk, zoals het familieverhaal over een verzetswapen dat ergens in een kast ligt. Is daar ooit iemand mee neergeschoten? Dat is onbekend. Zoals de muziek van The Fire Harvest ook zeer de verbeelding prikkelt. Maar welke schatten aan verhalen achter de acht nummers zitten en uit welke levens die gegrepen zijn, mag je helemaal zelf bedenken.

Michael Feuerstack gaat met The Fire Harvest mee op tour door Duitsland. De singer-songwriter bracht al eerder albums uit onder de naam Snailhouse en maakte in diverse bezettingen deel uit van de rijke Canadese scene rondom bands als Eric’s Trip en The Arcade Fire. De sterke band tussen Feuerstack en The Fire Harvest resulteerde al eerder in muzikale samenwerkingen, tijdens deze release is er niets veranderd. Feuerstack produceerde het album ‘Open Water’ samen met The Fire Harvest. Daarnaast vervullen ze nog een rol in elkaars live show.

The Fire Harvest speelt de volgende shows:
03-03 DS17, Dordrecht (NL)*                                              
15-03 dB's, Utrecht (NL)   *                                                        
28-03 Willem Twee Poppodium, Den Bosch (NL)                   
29-03 V11, Rotterdam (NL)                                                      
13-04 Micro Pop Week 2019, Düsseldorf (DE)                        
25-04 Houppe Brasserie, Namur (BE) **                                  
26-04 Sandershaus, Kassel (DE) **                                        
27-04 BAR am Funkeneck, Freiburg (DE) **
28-04 Boden der Tatsachen, Chemnitz (DE) **
29-04 Heppel & Etlich, München (DE) **
30-04 Wakker, Wiesbaden (DE) **
01-05 Pizzini, Bamberg (DE) **
02-05 Weltempfänger, Cologne (DE) **
03-05 Willemeen, Arnhem (NL) **
* with Broads
** with Michael Feuerstack

https://www.facebook.com/fireharvest/