Nieuw evenement in Groningen in 2019: Stadspark Live, met headliner Sting

18-12-2018 @ 19:48

MOJO EN GRONINGEN PRESENTEREN NIEUW EVENEMENT IN 2019: STADSPARK LIVE, MET HEADLINER STING
Groningen en MOJO kondigen aan dat er een nieuw jaarlijks evenement geland is in het Stadspark in Groningen, Stadspark Live. Op zaterdag 22 juni vindt de eerste editie plaats. Eén podium, zes populaire acts, een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood vormen de ingrediënten.

Twintig jaar nadat The Rolling Stones en Tina Turner op een uitverkochte drafbaan stonden, zorgen Mojo en Groningen samen voor meer muziek in het Stadspark.
De afgelopen decennia bleef het - op het Bevrijdingsfestival en Kingsland na - relatief stil in het groene park van 140 hectare groot, ten zuidwesten van de stad Groningen. Daar komt vanaf komende zomer verandering in met het nieuwe eendaagse muziek-event: Stadspark Live.

Op het affiche van de eerste editie van Stadspark Live staan de namen van niemand minder dan poplegende Sting en Neerlands’ trots Anouk. Samen met The Specials, Tom Odell , Ronnie Flex & Deuxperience en Daniël Lohues zorgen zij voor een hele dag live muziek van de bovenste plank, vanaf 13:00 tot 23:00 uur. Gedurende de hele dag is er een ruime keuze in heerlijk eten om je vingers bij af te likken. Of het nu de programmering of het menu betreft: alle smaken komen voorbij voordat Stadspark Live haar hekken sluit om middernacht.

Sting komt voor Stadspark Live naar Groningen met de Sting: My Songs tour. Het belooft een meeslepende, dynamische show te worden met de nadruk op de meest geliefde liedjes van de 16-voudige Grammy Award-winnaar uit zijn oeuvre met The Police en als soloartiest. Fans kunnen tijdloze klassiekers als Engelsman In New York, Fields Of Gold, Shape of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message In A Bottle en nog veel meer horen. Live ten gehore gebracht door Sting en zijn band.

De Haagse zangeres Anouk scoort al sinds eind jaren ’90 hit na hit, maar heeft al sinds 2015 niet meer in Groningen op het podium gestaan. Bezoekers van Stadspark Live kunnen genieten van de Engelstalige hits én horen nieuw materiaal in haar eigen taal.

Bij The Specials wordt het wel heel lastig om stil te blijven staan. Zij staan met hun 2-tone ska garant voor een energie die echt iedereen in beweging krijgt.

De Britse singer-songwriter Tom Odell is de stem van nu en geen onbekende in het Stadspark. Afgelopen jaar stond hij nog op Bevrijdingsfestival Groningen en nu komt hij terug naar de drafbaan met nieuwe muziek, waaronder ongetwijfeld zijn huidige hit “Half As Good As You”.

Een van de meest gestreamde Nederlandse artiesten Ronnie Flex speelt met Deuxperience al zijn hits, met een Caribisch tintje. Ze brengen gegarandeerd de ultieme zomer-vibe naar het park in Groningen.

Troubadour Daniël Lohues komt met zijn 5 koppige band naar Stadspark Live. Ze doen een greep uit de bandnummers uit zijn omvangrijke oeuvre van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Met deze zes acts uit binnen- en buitenland is Stadspark Live genieten in het gras voor iedere muziekliefhebber. De kaartverkoop start op vrijdag 21 december om 10:00 uur.

STADSPARK LIVE 2019
Zaterdag 22 juni | Stadspark Groningen

Aanvang: 13:00 uur | Entree: €55,44 (incl. servicekosten)