Ariana Grande op 23 en 24 augustus naar Ziggo Dome

17-12-2018 @ 11:22

Multi-platina verkopende superster Ariana Grande komt in het kader van haar Sweetener World Tour met twee shows naar de Amsterdamse Ziggo Dome.

De tour staat in het teken van Ariana's meest recente album Sweetener en doet in Europa 19 verschillende steden aan. Sweetener is het vierde studioalbum van de Amerikaanse zangeres met daarop hits als God Is a Woman, Breathin en No Tears Left To Cry. Het album belandde op #1 in de Billboard 200 Album Chart en werd door NME geprezen en beschreven als "a confident, accomplished, sometimes left-field collection of pop bangers".

Hoewel Sweetener zijn eerste levensjaar nog niet heeft voltooid, werd er een paar maanden na de release van dit album alweer nieuw materiaal naar buiten gebracht. Vrijdag kwam Ariana's nieuwste paradepaardje Imagine uit, van een nog te verschijnen vijfde album. Het is de opvolger van single Thank U, Next, die op #1 terechtkwam in de Billboard Hot 100, het record voor Most Spotify Streams for a Song By A Female Artist in a Single Week acuut doorbrak, en het werd tevens door Grande gehint als titelsong van het verwachte album.

Europese tour:
August 17 - London, UK – The O2 Arena
August 19 – London, UK – The O2 Arena
August 23 – Amsterdam, Holland – Ziggo Dome
August 24 – Amsterdam, Holland – Ziggo Dome
August 27 – Paris, France – Accorhotels Arena
August 30 – Antwerp, Belgium – Sportpaleis
September 1 – Cologne, Germany – Lanxess Arena
September 3 – Vienna, Austria – Stadthalle
September 5 – Hamburg, Germany – Barclaycard Arena
September 8 – Prague, Czech Republic – O2 Arena
September 9 – Krakow, Poland – Tauron Arena
September 14 – Birmingham, UK – Birmingham Arena
September 17 – Glasgow, UK – SSE Hydro
September 19 – Sheffield, UK – Flydsa Arena
September 22 – Dublin, Ireland – 3Arena
October 1 – Copenhagen, Denmark – Royal Arena
October 2 – Oslo, Norway – Telenor Arena
October 5 – Helsinki, Finland – Hartwall Arena
October 7 – Stockholm, Sweden – Ericsson Globe
October 10 – Berlin, Germany – Mercedes-Benz Arena
October 13 – Zurich, Switzerland - Hallenstadion

Met haar krachtige stem en verbazingwekkende bereik is Ariana Grande uitgegroeid tot één van de meest succesvolle artiesten van dit moment. Op de leeftijd van 25 jaar heeft ze drie platina albums afgeleverd, meer dan 18 biljoen streams, zes Grammy Award nominaties en talloze hits op haar naam staan.

In 2013 debuteerde Grande met ‘Yours Truly’, een album waarop ze haar veelzijdigheid qua stem en muzikale keuzes aan de wereld presenteerde. De opvolger ‘My Everything’, met daarop de zesvoudig platina hits "Problem" en "Bang Bang", verscheen in 2014 en leverde haar een eerste Grammy nominatie voor ‘Best Pop Vocal Album’ op. Met ‘Dangerous Woman’ uit 2016 koos Grande duidelijk richting, wat haar in de media lovende kritieken opleverde. Entertainment Weekly prees de zangeres voor 'iets zinnigs te zeggen hebben met haar overweldigende stem - een van de meest verfijnde van vandaag'.
Met haar veelgeprezen Dangerous Woman Tour, die in het kader van het gelijknamige album stond, gaf ze vorig jaar maar liefst 85 arena-shows wereldwijd.

Door de jaren heen heeft de voormalig actrice en Broadway-ster bewezen een multitalent te zijn door o.a. mee te doen in Scream Queens en Hairspray Live! Bovendien showde Ariana ook nog eens haar komische kant toen ze Saturday Night Live presenteerde. Op social media heeft de popster meer dan 200 miljoen fans. Daarnaast heeft ze tal van onderscheidingen ontvangen zoals de MTV Video Music Awards, iHeartRadio Music Awards en American Music Awards (inclusief de felbegeerde Artist of the Year-prijs).

Het jaar 2018 was een historisch jaar voor Ariana Grande. Haar recente single "No Tears Left To Cry" debuteerde op #1 op iTunes in 88 landen over de hele wereld. De zangeres is hiermee de eerste artiest ooit van wie de eerste single van alle vier opeenvolgende albums in deze Top 10 binnenkwam. Daarnaast sierde ze ook nog de prestigieuze tijdschriftomslagen van TIME's Next Generation Leaders, FADER en British Vogue. Haar langverwachte album, Sweetener, verscheen in augustus 2018 en debuteerde op #1 in de Billboard 200 Album Chart.

ARIANA GRANDE - Sweetener World Tour
Vrijdag 23 augustus 2019, Ziggo Dome - Amsterdam
Zaterdag 24 augustus 2019, Ziggo Dome - Amsterdam

Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €50,40,- (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor deze concerten start donderdag 20 december om 12:00 uur.