Ronnie Flex & Deuxperience kondigen voorjaarstournee 2019

25-10-2018 @ 11:56

Ronnie Flex en zijn band Deuxperience gaan het voorjaar van 2019 op tournee langs vijf grote zalen in Nederland: Oosterpoort, TivoliVredenburg, 013, Doornroosje en Parkstad Limburg. 

Na een buitengewoon succesvolle festivalzomer en een, nog in het verschiet liggende, uitverkochte AFAS live-show in december, is de voorjaarstournee een logische vervolgstap. De tour, genaamd ‘8’, is vernoemd naar zijn nieuwe album, dat volgend jaar uitkomt.
De eerste show vindt plaats op 1 maart in de Oosterpoort in Groningen, waarna hij een week later Utrecht aandoet. Het weekend daaropvolgend zijn Tiburg en Nijmegen aan de beurt en de afsluiter is begin april in Heerlen.

Ronnie kijkt enorm uit naar zijn voorjaarstour: ‘Optreden met Deuxperience is sowieso altijd te gek, maar een eigen tournee is extra bijzonder omdat je weet dat al die mensen speciaal voor jou komen. We zijn nu ook druk bezig met de voorbereidingen van onze AFAS-show en dat wordt sick, dus deze shows worden sowieso ook next-level.’

Samen met Deuxperience tourt hij sinds vorig jaar door Nederland. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. Met zijn eigen instrument autotune en ondersteund door een fenomenale 9-koppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt: ‘Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom’.

Plasschaert, bekend onder zijn artiestennaam Ronnie Flex, is bekend van multi-platina hits als ‘Energie’, ‘Blijf bij mij’ en ‘Drank en Drugs. Zijn tweede album 'Rémi' (2017) is beloond met een Edison voor 'Beste Album' en 'Beste Hiphop'. In het juryrapport van deze meest prestigieuze muziekprijs werd Rémi ‘een modern meesterwerk' genoemd. Op dit moment werkt hij aan zijn nieuwe album ‘8’ dat in 2019 uitkomt.

RONNIE FLEX
1 maart 2019 - Oosterpoort, Groningen
8 maart 2019 - TivoliVredenburg, Utrecht
15 maart 2019 - 013, Tilburg
16 maart 2019 - Doornroosje, Nijmegen
6 april 2019 - Parkstad Limburg, Heerlen

De kaartverkoop start zaterdag 27 oktober om 10:00 uur via de websites van de zalen.