Nile Rodgers & CHIC op 10 december naar AFAS Live, Amsterdam

10-10-2018 @ 18:17

Op maandag 10 december geeft Nile Rodgers & CHIC een concert in de Amsterdamse concertzaal AFAS Live.
Na twee alom geprezen festivaloptredens afgelopen zomer op North Sea Jazz en Lowlands komt de legendarische disco/funkformatie Nile Rodgers & CHIC deze winter opnieuw naar Nederland: op 10 december brengen zij hun gloednieuwe, dansvloervullende liveshow naar AFAS Live in Amsterdam. In de show komen zowel bekende CHIC-hits als andere songs uit het oeuvre van Nile Rodgers aan bod. Daarnaast brengt de band een aantal nummers van het nieuwe album It’s About Time ten gehore. Het album, dat eind september uitkwam, is het eerste Nile Rodgers & CHIC album in 25 jaar.

CHIC werd in 1976 opgericht door gitarist Nile Rodgers, bassist Bernard Edwards en drummer Tony Thompson. Twee jaar later brak de band door met wereldhits als Le Freak en Est-ce Que (C'est CHIC). Door het grote succes van CHIC werd Rodgers naast zijn werk met CHIC veelgevraagd producer en songschrijver. Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Let’s Dance van David Bowie, We Are Family van Sister Sledge, Like A Virgin van Madonna en Lose Yourself To Dance en Get Lucky in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams. In totaal wist hij met zijn werk in CHIC en zijn producties voor andere artiesten meer dan 300 miljoen albums en 50 miljoen singles te verkopen.

Nile Rodgers wordt alom geroemd voor zijn onmiskenbare, genre-overstijgende gevoel voor groove en weet zelfs na ruim veertig jaar in het vak nog steeds een nieuw en jong publiek aan te spreken. Zo werkt hij op het nieuwe album It's About Time samen met hedendaagse artiesten als Lady Gaga, John Legend, Anderson .Paak, Mura Masa en Nao.

Recentelijk werd hij als bekroning op zijn werk als een van de meest invloedrijke songwriters en producers aller tijden ingelijfd in de Rock & Roll Hall Of Fame en de Songwriters Hall Of Fame.
NILE RODGERS & CHIC
10 december 2018 | AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: €53,76 (incl. servicekosten)