MHD op 16 januari 2019 naar AFAS Live

17-09-2018 @ 13:38

De Franse rapper en uitvinder van afrotrap MHD komt op 16 januari 2019 voor een concert naar AFAS Live, Amsterdam. De show is onderdeel van een concertreeks, die in het teken staat van zijn nieuwe album ‘19’, dat deze week verschijnt.

MHD begon zijn carrière in 2015 en is met zijn muziek nu al een inspiratiebron voor andere artiesten. De 23-jarige rapper met Guinese en Senegalese roots ontwikkelde het totaal nieuwe genre afrotrap, wat zijn doorbraak in de muziekwereld betekende. De muziek is een opzwepende en dansbare mix van Franstalige rap, afrobeat en trap, waarvoor hij inspiratie vond bij Afrikaanse artiesten Koffi Olomide en Fally Ipupa.

Na het eerste succes volgde al snel het debuutalbum ‘MHD’ met hierop de ode aan de Kameroense voetballer Roger Milla. Daarop werd niet alleen zijn muziek maar ook zijn dansjes opgepikt door voetballers als Paul Pogba en Alexandre Lacazette. MHD bracht meerdere delen van zijn afrotrapserie uit, waarvan ‘Afro Trap Part 7 (La Puissance)’ op YouTube inmiddels al 170 miljoen views heeft aangetikt. De in het 19e arrondissement wonende Parijzenaar komt op woensdag 19 september met zijn nieuwe album getiteld ‘19’.

De Franstalige songteksten met boodschap blijken geen belemmering te zijn voor de gestaag groeiende internationale fanbase. In 2017 wist hij met zijn dansbare muziek Lowlands, WOO HAH! en een uitverkocht Paradiso al op te zwepen. Dit jaar was hij te vinden op We Are Electric en prijkte hij als headliner op het programma van Encore Festival.

MHD
Woensdag 16 januari 2019 | AFAS Live – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 35,84 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start 21 september om 10:00 uur via Ticketmaster.