Architects, Beartooth en Polaris op 12 januari 2019 naar AFAS Live

13-09-2018 @ 18:01

Recentelijk door Kerrang uitgeroepen tot 'Best British Live Band', kondigt de vijfkoppige metalcore-formatie Architects hun grootste Europese tour ooit aan.

Op zaterdag 12 januari zal AFAS Live dan ook geheel in het teken staan van metalcore. Als support acts neemt Architects niemand minder dan Beartooth uit Columbus Ohio (USA) en het Australische Polaris mee naar Amsterdam.

Zeven studio-albums heeft Architects uitgebracht sinds hun oprichting in 2006. De meest recente stamt uit 2016 (All Our Gods Have Abandoned) en vol spanning wordt er uitgekeken naar het achtste album, dat binnenkort zal verschijnen. Zanger Sam Carter, drummer Dan Searle, bassist Alex Dean en gitarist Adam Christianson hebben, na het overlijden van leadgitarist en oprichter Tom Searle in augustus 2016, een moeilijke en bewogen tijd achter de rug. Niet lang na dit verlies, verscheen single 'Doomsday', waar ook Tom nog aan meegewerkt had, en sindsdien is er geen nieuw materiaal uitgebracht. Wel is er een nieuwe gitarist ingelijfd: Josh Middleton, afkomstig van de band Sylosis. Ook heeft Architects vorig jaar op Jera On Air en Lowlands en afgelopen januari in 013 memorabele shows neergezet. Uiteraard, veel emotie was er hoorbaar in de zang en screams van Sam Carter, maar ook agressie, bombast en zware, explosieve riffs in de muziek.

Voordat Architects op 12 januari het podium betreedt, is het de beurt aan de jongens van het Amerikaanse Beartooth. Drie weken geleden stonden ze nog in 013, voor een uitverkochte Jupiler zaal. En over twee weken verschijnt het derde album van de band, getiteld 'Disease'. Frontman en oprichter Caleb Shomo over het album: "The album is a whirlwind of emotion. Crazy highs, crazy lows and lots of intensity." Shomo verzorgde voor het nieuwe album zowel de zang als gitaar, bas, drums, maar ook de productie nam hij grotendeels voor zijn rekening. Voor dat laatste werkte hij samen met Grammy-winnaar Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Rush) en als opname-studio koos Shomo voor Blackbird in Nashville, waar onder andere ook Alice In Chains, Taylor Swift en Greta Van Fleet materiaal opnamen. Op 28 september verschijnt 'Disease' en op 12 januari is Beartooth live te zien in AFAS Live, nadat Parkway Drive's label-genoot Polaris het publiek opgewarmd heeft.

ARCHITECTS - HOLY HELL TOUR
SUPPORT ACTS BEARTOOTH & OPENER POLARIS
Zaterdag 12 januari 2019, AFAS LIVE, Amsterdam

Aanvang: 19.30 uur | Entree: € 39 (excl. servicekosten)