UB40 op zondag 13 oktober 2019 in AFAS Live

07-09-2018 @ 16:03

UB40 staat in het kader van hun '40th anniversary-tour' op zondag 13 oktober 2019 in AFAS Live, Amsterdam. De energieke optredens van de Engelse succesband zijn 'a trip down memory lane’ en een feest voor liefhebbers van poppy reggae met hits als 'Food For Thought’, 'One In Ten’, 'Kingston Town, 'Cherry Oh Baby’, '(I Can't Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk 'Red, Red Wine’. UB40 heeft nog niets aan glans verloren.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met de naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album "Signing Off" (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen albums.

De bezetting van UB40 bestaat uit 'founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer toen die de band verliet om solo te gaan), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

Recensies
Counter Culture: "UB40 is ook in deze vorm nog altijd onmiskenbaar UB40 - op het podium blijkt de muziek van de band krachtiger dan alles. En dat is uiteindelijk het belangrijkste."

Maxazine: "Het werd een concert dat vrijwel perfect was en een van de betere concerten die UB40 de laatste jaren heeft mogen spelen. Wat men achteraf dan ook veelvuldig hoorde, was dat UB40 toch een stuk beter was dan UB40’s Ali Campbell. Een groot compliment voor de enige echte UB40!"

Eindhoven Rockcity: "Wat een band staat er om die zanger heen zeg, het staat echt als een huis met een comfortabele flow en warme klanken. Alsof je jezelf lekker op een comfortabele sofa laat vallen. De zanger is op stoom als hij 'Red Red Wine’ inzet en met ondersteuning van Robin Campbell op vocalen hebben we hier toch het echte UB40 gevoel te pakken."

UB40
13.10.2019 AFAS Live, Amsterdam
Verkoop via www.ticketmaster.nl.
Tickets: €46,20 inclusief servicekosten.