Amerikaanse country zangeres CAM naar Sugarfactory

02-07-2018 @ 14:02

De Amerikaanse country zangeres CAM komt op 15 september 2018 naar Sugarfactory, Amsterdam. De kaartverkoop van dit concert gaat via www.ticketmaster.nl.

In 2010 bracht CAM haar debuutalbum Heartforward uit. In de jaren daarna schreef ze voornamelijk nummers voor andere artiesten. Zo schreef ze 'Maybe You're Right' voor Miley Cyrus en 'Fall Madly in Love with You' voor Maggie Rose. In 2013 bracht ze het nummer 'Down This Road' uit en in 2015 kwam ze met haar album Untamed. Op dit album staat ook haar grote hit 'Burning House' (75 miljoen streams op Spotify).

Het bewijs van Cam’s excentriciteit wordt duidelijk zichtbaar in het nummer "Diane” (2017). Diane behield meerdere weken een vaste plek in de Spotify Viral 50 USA Chart, bereikte de top 15 van de Itunes US Country charts en wist zelfs de nummer #1 positie te behalen in de Itunes UK Country Charts.

Naast het produceren van haar nieuwe album schreef Cam ook mee aan het nummer "Palace” van Sam Smith’s meest recente album: The Thrill Of It All. Cam verzorgt onder andere de achtergrondzang en de elektrische gitaar. Ook sloot Cam aan bij een viertal uitverkochte Sam Smith shows in de O2 Arena in Londen. Smith is niet de enige superster waarmee de Amerikaanse songwriter de afgelopen jaren het podium heeft gedeeld. Ze heeft onder andere al met Harry Styles, Tim McGraw & Faith Hill en George Strait samen gewerkt.

Het enorme succes van "Burning House" leverde CAM GRAMMY®, ACM, CMA, CMT en American Music Awards nominaties op. Tot op heden is "Burning House" nog steeds het meest gedownloade lied van een vrouwelijke country artiest sinds 2015.

CAM
15.09.2018 Sugarfactory, Amsterdam

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: