Het Brits-Amerikaanse indiefolkduo Rue Royale komt in het najaar van 2018 terug naar Nederland voor drie clubshows in Rotterdam, Utrecht en Breda.

"Het draait om de reis, niet de bestemming”, aldus liefdeskoppel Ruth en Brookln Dekker. Onder de noemer Rue Royale begon het echtpaar in 2006 hun muzikale avontuur vanuit thuisstad Nottingham om vervolgens nooit meer huiswaarts te keren. Een eindeloze tour van honderdduizenden kilometers, van kleine koffietentjes tot massaal bezochte festivals en alles er tussen in. Ondertussen heeft het duo meer dan duizend shows gespeeld in zestien verschillende landen.

In 2014 nam Rue Royale een pauze na een lange periode van intensief touren, maar in plaats van een pauze kreeg het echtpaar een dochter. Naast het geluksgevoel bracht dit nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee, waarbij de verschillen in percepties en ervaringen tussen Ruth en Brookln duidelijk werden en ze beiden op zoek gingen naar de balans tussen familie en onafhankelijk artiest. Het meest recente concert van Rue Royal in Nederland was in april 2017 (Bitterzoet, Amsterdam).

Het duo komt dit jaar met hun vierde album 'In Parallel', een album met gedurfde, ritmische en soms beangstigende nummers in een periode van reflectie en doorzetting. 'In Parallel' is het meest oprechte album tot heden waarbij er met zelfverzekerdheid vooruit wordt gekeken en de parallelle realiteiten worden behandeld. Het album is gemaakt met ondersteuning van Sean Carey (S. Carey & Bon Iver), Brian Joseph (Bon Iver & Sufjan Stevens) en Zach Hanson (The Tallest Man On Earth, The Staves, Low).

Rue Royale
18.10.2018 Rotown, Rotterdam
19.10.2018 EKKO, Utrecht
20.10.2018 Mezz, Breda

Rue Royale in het najaar terug naar Nederland