Afscheidsconcert Slayer op 15 november in IJsselhallen, Zwolle

11-05-2018 @ 13:08

Na een carrière van 37 jaar geeft de legendarische Amerikaanse trashmetalband Slayer op 15 november 2018 hun allerlaatste concert in Nederland in de IJsselhallen in Zwolle. De band speelt hun slotakkoord met als special guests Lamb of God, Anthrax en Obituary

Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles en wordt gezien als een van de grondleggers van het trashmetalgenre. Samen met medepioniers Metallica, Anthrax en Megadeth vormen zij 'The Big Four' van de trash/speedmetal, een genre wat wordt gekenmerkt door het snelle, zware en agressieve metalgeluid en maatschappijkritische teksten. De band bracht in wisselende formaties in totaal 12 studioalbums uit, waarvan doorbraakalbum Reign in Blood uit 1986 nog steeds wordt geroemd als een van de meest invloedrijkste metalalbums ooit.

De huidige bezetting van Slayer bestaat uit oprichters Tom Araya (basgitaar en zang) en Kerry King (gitaar) en daarnaast uit gitarist Gary Holt en drummer Paul Bostaph, die zich respectievelijk in 2011 en 2013 bij de band voegden na het overlijden van mede-oprichter Jeff Hanneman.

Als special guests verwelkomt Slayer de bijzondere metalpackage Lamb of God, Anthrax en Obituary:

Lamb of God:
Lamb of God is een van de populairste metalbands van nu. Met hun moderne kijk op groovemetal weet de band zich met ieder studioalbum opnieuw uit te vinden.

Anthrax:
Net als Slayer behoort Anthrax tot 'The Big Four' van de trashmetal. In 1987 brak de band door met hun album Among The Living, wat inmiddels is uitgegroeid tot een invloedrijke metalklassieker.

Obituary:
Het complete deathmetalgenre is schatplichtig aan Obituary uit Florida. De band staat bekend om hun strakke liveshow en bewijst telkens opnieuw dat het deathmetalgenre alles behalve dood is.

Op 15 november 2018 neemt Slayer afscheid van Nederland in de IJsselhallen in Zwolle, waar de band uit Californië in 1991 voor het laatst te zien was.

SLAYER
Final World Tour
Special guests: Lamb of God, Anthrax en Obituary

15 november 2018 | IJsselhallen, Zwolle

Entree restaurant: 16:30 | Entree zaal: 17:30 | Aanvang: 18:15

Tickets: vanaf €69 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop voor het concert start woensdag 16 mei om 10:00 uur via Ticketmaster.