De razend populaire singer-songwriter Shawn Mendes komt donderdag 7 maart naar naar Nederland voor een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De 19-jarige Canadees komt in het kader van zijn wereldtour 'Shawn Mendes: The Tour’ die in het teken staat van het nieuwe album 'Shawn Mendes’ dat op 25 mei verschijnt. 

Mendes’ debuutalbum 'Handwritten’ uit 2015 betekende zijn definitieve doorbraak als internationale popster. Het album bereikte de #1 in de Billboard en iTunes charts en de single 'Stitches’ leverde in 2015 veel top tien-noteringen op. Mendes werd door Time Magazine uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke tieners van 2014 en van 2015. Het tweede album, 'Illuminate’ uit 2017, met onder andere de hitsingles 'Mercy’ en 'Treat You Better’ stond 15 weken op #1 in de Album Top 100. Mendes deed met zijn vorige tour, 'Illuminate’, ook al Ziggo Dome aan. Dit concert was binnen enkele minuten volledig uitverkocht.

Afgelopen maart bracht de hitsensatie opeens twee nieuwe singles uit, respectievelijk 'In My Blood’ en 'Lost in Japan’. Beide nummers kunnen rekenen op tientallen miljoenen streams op onder andere Spotify en YouTube. Op 3 mei jl kwam daar het nummer Youth (featuring Khalid) bij - een nummer dat binnen enkele dagen goed is voor meer dan 7,5 miljoen streams. Het nieuwe album 'Shawn Mendes’, dat uitkomt op 25 mei bevat tevens een samenwerking met Julia Michaels.

De kaartverkoop voor het 'Shawn Mendes’-concert start op vrijdag 18 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.nl. Voorafgaand aan de verkoop vindt een American Express Invites pre-sale plaats. De show is een 'seated concert’.

Shawn Mendes
07.03.2019 Ziggo Dome, Amsterdam

Shawn Mendes op 7 maart naar Ziggo Dome