Halsey op 25 september voor concert in NL

04-04-2018 @ 17:36

Op dinsdag 25 september komt de Amerikaanse popsensatie Halsey voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. Deze show maakt onderdeel uit van de Hopeless Fountain Kingdom tour.

De GRAMMY Award-genomineerde en multi-platinum zangeres Halsey is één van de bekendste popsterren van haar generatie. Haar meest recente wapenfeit, het album Hopeless Fountain Kingdom, bracht ze uit in 2017. In Amerika en Canada torpedeerde ze zichzelf hiermee naar de #1 positie van de charts en ook in andere delen van de wereld stond het album hoog genoteerd.

Recentelijk werd de catchy track Alone, afkomstig van haar album, uitgebracht als nieuwe single. Voor Alone heeft Halsey samengewerkt met Big Sean en Stefflon Don. Binnen drie dagen tikte de teller voor dit nummer op Spotify en Apple Music de 1 miljoen streams aan.

Slechts enkele jaren geleden was ze nog “gewoon” Ashley Nicolette Frangipane: een tiener uit New Jersey. Dat veranderde allemaal toen ze in 2014 Ghost op SoundCloud zette onder de naam Halsey, want daarna ging haar muzikale carrière als een speer. In 2015 brak ze wereldwijd door met hitsingle New Americana en in de zomer van dat jaar kwam album Badlands uit dat lovende kritieken ontving van muziekrecensenten en haar fan schare alleen maar groter maakte.

Het concert op 25 september in Nederland maakt onderdeel uit van haar Hopeless Fountain Kingdom tour, waarvan data in Australië, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en het Verenigd Koninkrijk al eerder werden aangekondigd. Haar show in Londen was binnen een mum van tijd uitverkocht en ook de kaartverkoop voor de andere shows gaan hard.

Behalve haar muzikale carrière houdt Halsey zich veel bezig met feminisme en de LHBTQ gemeenschap. Voor haar inzet rondom de bewustwording van LHBTQ-kwesties werd ze genomineerd door GLAAD in de categorie ‘Outstanding Music Artist’. Daarnaast sprak ze recentelijk nog duizenden mensen toe tijdens de Women’s March 2018 in New York City waar ze pleitte voor meer gelijkheid. Haar emotionele speech is online miljoenen keren bekeken en ontroerde mensen over de hele wereld.

In 2016 gaf Halsey haar eerste concert in Nederland. Toen stond ze geprogrammeerd in de kleine zaal van Melkweg, maar de kaartverkoop hiervoor liep zo hard dat deze show al snel een upgrade kreeg naar grotere zaal Max. Daarnaast werd ze in 2017 geboekt voor Lowlands waar ze een spectaculaire show neerzette op podium van de Alpha.

Halsey - Hopeless Fountain Kingdom

Dinsdag 25 september 2018 | AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 | Entree: €35 (excl sk)

De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 6 april, om 10 uur via Ticketmaster.