Lowlands 2018: danceprogramma bekend

27-03-2018 @ 11:04

Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de 26e editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. De dansschoenen kunnen alvast uit de kast worden gehaald want vandaag wordt het danceprogramma van het festival bekend:

Richie Hawtin CLOSE: De technogrootheid uit Detroit haalde zijn muziek helemaal uit elkaar en zet al dat moois op het podium weer in elkaar – in close-up te volgen via meerdere camera’s.

Âme II Âme: House aan de horizon van een Duits duo fijnproevers. Wat de rest ooit gaat maken, hoor je nu al bij Âme II Âme.

Ben UFO: Deze Londense dj en mede-labeleigenaar pompt elke set opnieuw de dansvloer vol met een exclusieve selectie uit zijn platenkoffer. Onder het motto: hoe zwarter hoe beter.

Bicep (live): De live gespeelde, kriskras cross-overende dance van dit Noord-Ierse duo laat zowel beginners als gevorderden zweten op de dansvloer.

Charlotte De Witte: Na haar eigen België helemaal plat te hebben gedraaid komt deze producer nu ook eindelijk ook naar onze polder met prachtig afgemeten kwaliteitstechno.

Daniel Avery: Deze gezaghebbende producer is de meester van de subtiel verschuivende nuance in een perfecte storm van grote synth-gebaren, platina big beats en Detroits finest techno.

David August: Als producer, dj en klassiek pianist bouwde deze duizendpoot een geduchte naam op, maar denkt voor zijn livesets tegenwoordig extra groot – zo trad hij recentelijk op met een vijftigkoppig symfonieorkest.

Fatima: Yamaha: Eenmansproject van De Jeugd van Tegenwoordig-producer Bas Bron. Electrofunky en extatisch op eenzame hoogte.

Floating Points (Solo Live): Britse producer met nieuw solowerk en een volledig nieuwe liveshow: solo met twee synths, een laptop, een drummachine, matching visuals en een berg vers werk onder de arm.

George FitzGerald (Live): House om op te dansen en bij te mijmeren van een in het Berlijnse uitgaansleven groot geworden Britse dj.

Jarreau Vandal: De dance die deze Amsterdamse dj/producer maakt, is vooral geliefd vanwege de dikke klodders soul, hiphop en R&B die ervan afdruipen.

Kiasmos: Waar het duo Ólafur Arnalds en Janus Rassmussen komt, proef je het neusje van de zalm in minimaltechno. Dansbaar én aaibaar.

Louis the Child: Futurebass met experimentele klasse van een hot producerduo uit Chicago. Krijgt met hun stadion-ready bangers zelfs de grootste haters de tent in.

Max Cooper: De mooiste platen maakt deze Londense technoproducer met Intelligent Dance Music met hart en ziel – en de spannendste livesets, die je doen dansen en huilen tegelijk.

Metro Area (Hybrid DJ Set): De veteranen Morgan Geist en Darshan Jesrani uit Brooklyn gooien met traditionele instrumenten en een dikgevulde platenkast de hele dancegeschiedenis in de mixer.

Motor City Drum Ensemble: Soulvolle, funky kijk op house van een Duitse dj/producer/remixer. Een verrassingspakket vol exclusieve lekkernijen.

Mr. Carmack (DJ Set): De missing link tussen dance en hiphop? Waar deze Amerikaanse producer/dj de mosterd haalt, wordt gedanst tot het ochtendgloren.

Peggy Gou: Deze Berlijnse dj/producer/alleskunner wisselt Zuid-Amerikaanse klanken af met electrohouse en doorspekt die avontuurlijke sound met Engelse en Koreaanse teksten.

Red Axes: Met linksdraaiende house als vertrekpunt kronkelt dit duo zich een wonderlijke weg langs psychedelica, orgelrock, surfgitaar, sprookjespop, new wave en industrial.

San Holo: De drop-heavy crossover van dit Zoetermeerse talent checkt alle hokjes voor een euforische show; van trap, hardstyle, trance en hiphop tot gitaarsolo’s van de meester zelf.

Surgeon: De duistere kant van techno: hard, monotoon, mechanisch, industrieel, rechtstreeks uit de donkere krochten van Detroit geserveerd door een Engelse dj/producer.

Tom Trago (presents Bergen live): De Amsterdamse housemeester verhuisde naar kustdorp Bergen en maakte er een gelijknamige nieuwe plaat. Weer een topper in zijn genre natuurlijk.

Yaeji: Deze producer uit New York geeft een frisse spin aan vloervriendelijke undergrounddance met deephouse, pop, hiphop en Engels-Koreaanse vocals.

Verder zijn aangekondigd: Avalon Emerson, Born in Flamez, David Vunk, Dinamarca, Dr. Rubinstein, Job Sifre, Lorenzo Senni, Lyzza, Metrik, Oceanic, Torus en Volvox.

Eerder werd al bekend dat o.a. de volgende acts naar Lowlands komen: Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D., The War On Drugs, Dua Lipa, James Bay, Bonobo, Dropkick Murphys, Gavin James, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard Wizard, Patti Smith, Rag'n'Bone Man, Spinvis, Tom Odell en Stormzy.

Op www.lowlands.nl staat een uitgebreide omschrijving van de tot nu toe aangekondigde acts en via de LL18 Spotify Playlist zijn al deze acts te beluisteren. Binnenkort volgen meer bevestigingen.


A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2018
17 + 18 + 19 augustus 2018
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- excl. €10,- servicekosten.

Groepsticket (10x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.750 excl. 10 x €10,- servicekosten.

Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl

Lowlands treinretour: €19,-

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/