Nieuw album van Lio

18-03-2018 @ 11:11

Dorival Caymmi (1914-2008), was één van de meest invloedrijke singer-songwriters uit de geschiedenis van de populaire muziek in Brazilië. Grote figuren als João Gilberto, Gilberto Gil en Caetano Veloso hebben zijn lof gezongen en hem genoemd als een belangrijke bron van inspiratie voor hun werk.
Jacques Duvall, de tekstdichter die liedjes heeft geschreven voor Franse artiesten als Alain Chamfort, Lio en Jane Birkin, heeft het idee bedacht voor een album, waarin zijn partner-in-crime Lio twaalf Dorival Caymmi nummers uitvoert. De werken van de Bahiaanse meester werden subtiel opnieuw bekeken, en van inventieve arrangementen van de Franse musicus Chris Vandeputte en Lio's ontroerende en levendige interpretatie voorzien.
Lio, geboren in Lissabon als Vanda Maria Ribeiro Furtado Tavares de Vasconcelos en opgegroeid in Brussel, werd een pop-icoon in Frankrijk en België door de release van haar debuutsingle Le Banana Split (1979), ze was toen zestien jaar. Daarna werd de single Amoureux solitaire ook in NL een succes en verkocht wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren! Ze nam een aantal succesvolle albums op (waarop ze samenwerkte met Telex, The Sparks en John Cale) en maakte carrière als actrice; ze speelde in meer dan 40 speelfilms. Lio canta Caymmi is het eerste album dat ze in haar moedertaal Portugees zingt.
Beide zijn fans van de beroemde Franse stripkunstenaar Loustal, wiens tekening nu de voorkant van dit album siert.
Als voorproefje hier de video van het nummer É doce morrer no mar.

LIO "Canta Caymmi"
Release 30 maart 2018

label: Crammed Discs  (distributie: Coast to Coast)

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: