Colombiaanse superster Maluma op 22 september naar Ziggo Dome

18-03-2018 @ 10:52

De Colombiaanse zanger Maluma staat in het kader van zijn 'F.A.M.E.' tour op zaterdag 22 september in Ziggo Dome, Amsterdam.

Maluma, die in 2010 doorbrak met het nummer 'Farandulera', stond in 2017 nog in een stijf uitverkochte AFAS Live, is vandaag de dag goed voor ruim 8 miljard views op YouTube en 18 miljoen luisteraars per maand op Spotify. In 2017 was hij wereldwijd de bestverkopende Latin-artiest op het gebied van concerttickets met meer dan 105 shows en ruim één miljoen tickets. Hij is één van de grootste Spaanstalige artiesten van dit moment als het gaat om latin pop, mede dankzij samenwerking met o.a. Shakira, Marc Anthony en Ricky Martin. 

De in Medellín als Juan Luis Londoño is 24 jaar en heeft de naam Maluma te danken aan de eerste twee letters van de voornamen van zijn moeder, vader en zus. Maluma verbreekt record na record met zijn muziek, die volgens eigen zeggen een combinatie is van "ballads, mambo, merengue en reggaeton.” Zijn veelzijdigheid is meteen zijn sterkste punt en dat zijn inbreng op het gebied van latin muziek wordt gewaardeerd blijkt uit de vele nominaties voor o.a. de MTV Europe Music Awards, Latin Grammy Awards en Billboard Music Awards. Zijn album 'Pretty Boy, Dirty Boy’ (eind 2015) bevat de megahits 'Borro Cassette’ (804 miljoen views), 'El Perdedor’ (1,1 miljard views) en 'Sin Contrato’ (908 miljoen views). Zijn recente single, Corazón, heeft binnen twee maanden al 739 miljoen views weten te vergaren. De opvolger 'El préstamo' is 9 maart uitgebracht, die behaalde in slechts vier dagen maar liefst 40 miljoen views op YouTube. De single is onderdeel van zijn album F.A.M.E. die dit jaar wordt uitgebracht.

Maluma
22.09.2018 Ziggo Dome, Amsterdam
Verkoop via www.ticketmaster.nl