Eminem kondigt Revival Tour aan: 12 juli 2018 in Goffertpark

29-01-2018 @ 10:55

Deze zomer komt Eminem, vijftienvoudig Grammy Award winnaar, winnaar van de MTV EMA Best Hiphop artiest en bestverkopende rapartiest aller tijden, naar Nederland. Op donderdag 12 juli geeft de rapper een openlucht concert in het Goffertpark in Nijmegen. De tour staat in het teken van zijn nieuwe album Revival dat eind vorig jaar verscheen.

Het is de eerste live show van Eminem in Nederland sinds 2003. Toen stond hij twee keer in de Amsterdam ArenA. In 2017 sloot Eminem in het Verenigd Koninkrijk het Reading and Leeds festival af met een waanzinnig optreden. NME noemde zijn set "triomfantelijk" en The Telegraph bejubelde zijn optreden met vijf sterren. In 2014 werd Eminem de eerste rapper die het Wembley Stadion uitverkocht. Het concert was gelijk uitverkocht en er volgde een tweede show, die eveneens uitverkocht raakte.

Eminem, wiens echte naam Marshall Bruce Mathers III is, wordt gezien als een van de grootheden in de hiphopscene en als één van de grootste MC's van verschillende generaties. Het onlangs uitgebrachte album, Revival, werd zijn achtste opeenvolgende #1 album in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee evenaart hij het record van Led Zeppelin en Abba. De nieuwste single, 'River', werd onlangs de 9e #1 notering van Eminem.

EminemRevival Tour

Donderdag 12 juli 2018 | Goffertpark, Nijmegen

Aanvang: 18.30 | Entree: € 75 en € 99 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 2 februari om 9.00 uur.